Erhverv

B&O-formand Ole Andersen er død

Meldingen kommer dagen inden en ekstraordinær generalforsamling, hvor selskabets fremtid skal sikres.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Ole Andersen, der i de seneste år var én af landet førende bestyrelsesfolk, er afgået ved døden. Det oplyser Bang & Olufsen i en fondsbørsmeddelelse.

»Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om Oles alt for tidlige død. Det har været et privilegium at arbejde sammen med Ole, og vi takker ham for hans store bidrag til Bang & Olufsen de sidste mange år. Vores tanker og medfølelse er med Oles familie og venner i denne meget svære tid,« udtaler Kristian Teär, der er direktør i B&O, og Juha Christensen, der er konstitueret formand.

Bang & Olufsen oplyser til Finans, at Ole Andersen døde af naturlige årsager.

Ole Andersen

Navn: Ole Andersen

Født: 11. juli 1956

Uddannelse:

1985: HD

1988: Revisor

1989: Statsautoriseret revisor

Karriere:

1984-1989: Arthur Andersen

1989-1990: Skandinavisk Holding

1990: Partner, Capex

1990-1991: Partner, Trap & Kornum

1991-1997: Direktør, Alfred Berg Corporate Finance

1997-2000: Administrerende direktør, SEB Corporate Finance i Danmark

2000-2003: Global Manager, SEB Corporate Partners

2003-2008: Partner, EQT

2009-2020: Bestyrelsesmedlem i Bang & Olufsen. Bestyrelsesformand siden 2010.

2010-2018: Medlem af bestyrelsen, Danske Bank. Bestyrelsesformand siden december 2011.

2010-2018: Bestyrelsesformand, Chr. Hansen

Kilder: Danske Bank, Chr. Hansen og Bang & Olufsen.

Ole Andersen var frem til sin død i dag, tirsdag den 2. juni, bestyrelsesformand i det kriseramte selskab, hvor der i morgen bliver afholdt en ekstraordinær generalforsamling, som skal holde liv i Bang & Olufsen. Her skal selskabets aktionærer godkende, at B&O henter 400 mio. kr. via en garanteret emission på aktiemarkedet.

Blandt de personer, der kommer med de 400 mio. kr. til B&O, er Ole Andersen og resten af ledelsen i det danske erhvervsklenodie.

Ole Andersen var igennem flere år partner i kapitalfonden EQT. Forinden havde han haft højstående stillinger i finansverdenen.

Efter tiden i kapitalfondsverdenen koncentrerede Ole Andersen sig om sine bestyrelsesposter, som bl.a. talte formandposten i ISS, Chr. Hansen og Danske Bank. Det gjorde ham på dette tidspunkt til én af de mest magtfulde personer i dansk erhvervsliv.

Posten som bestyrelsesformand i Danske Bank forlod Ole Andersen i 2018, efter at landets største bank var blevet centrum i en stor sag om hvidvask i en filial i Estland. En sag, der også kostede Thomas Borgen jobbet som topchef i Danske Bank.

»Det er med stor sorg, at vi har modtaget nyheden om Danske Banks tidligere mangeårige formand Ole Andersens pludselige og alt for tidlige død. Vores dybeste medfølelse går til hans familie i denne svære tid,« lyder det i en udtalelse på vegne af Danske Banks samlede bestyrelse og direktion.

Udover topposterne i nogle af landets største virksomheder har Ole Andersen også været menigt bestyrelsesmedlem i virksomheder som Georg Jensen og Zebra, der står bag Flying Tiger Copenhagen.

Ole Andersen har tidligere fortalt, at den sparsomme fritid gik med blandt andet racerløb på lukkede baner, tennis og cykling.

Læs også
Top job