Erhverv

Vestas-aftale om 1140 MW i Storbritannien endelig besluttet

Beslutningen om den kæmpe offshore-vindmøllepark Seagreen i den skotske del af Nordsøen er nu endeligt på plads.

Det skriver energiselskabet Total, der netop har købt sig til en ejerandel på 51 pct. af vindmølleparken, onsdag i en pressemeddelelse.

Det er godt nyt for MHI Vestas Offshore Wind, der mandag kunne berette, at selskabet havde indgået en aftale om levering af vindmøller med en samlet kapacitet på 1140 megawatt (MW) til projektet, men at realiseringen af projektet var betinget af, at projektudvikleren træffer den endelige investeringsbeslutning.

Den beslutning er nu truffet ifølge Total.

Total skal slippe 70 mio. pund for sin andel i parken med en option om yderligere betaling på op til 60 mio. pund baseret på performance-betingelser.

- Dette træk repræsenterer en stor opskalering af Totals offshore-vindaktivitet, der ligger på linje med vores strategi om profitabel vækst inden for vedvarende energi og lav-emissions elektricitet, udtaler Patrick Pouyanné, administrerende direktør og bestyrelsesformand i Total, i pressemeddelelsen.

Det franske olieselskab oplyser yderligere, at der knytter sig en option udvidelse af projektet på 360 mw til projektaftalen.

Projektet vil blive leveret af MHI Vestas Offshore Wind og dermed ikke vil indgå i Vestas Wind Systems ordrebeholdning.

BRANCHENYT
Læs også