Erhverv

Falck i stor fyringsrunde

Falck afskediger op imod 450 af sine 30.000 medarbejdere globalt. Omkring 300 af de afskedigede medarbejdere er ansat i Danmark.

Jakob Riis, topchef i Falck. Foto: PR/Carsten Snejbjerg

Coronavirussen har ramt Falck i et sådant omfang, at redningskoncernen nu skal igennem en større fyringsrunde, som primært rammer den danske del af forretningen.

På globalt plan skal op mod 450 medarbejdere afskediges, og ca. 300 af de medarbejdere, som koncernen vil skille sig af med, arbejder i Danmark. Det oplyser Falck i en pressemeddelelse.

»Vi ser, at efterspørgslen efter vores ydelser vender tilbage, men det sker på et nyt normalniveau, som er lavere end før udbruddet af den globale pandemi og tilbagegangen i samfundsøkonomien. Dertil kommer, at den underliggende forretning har været vigende på grund af en række kontraktudløb,« udtaler Jakob Riis, der er adm. direktør i Falck, i pressemeddelelsen.

Falck venter, at afskedigelserne i Danmark vil finde sted senere i juni, og koncernen har »indledt konsultationer med faglige foreninger, beskæftigelsesråd mv. efter gældende regler i de markeder, hvor afskedigelserne finder sted«.

Falck har under coronakrisen hjemsendt et større antal medarbejdere, da dele af forretningen som f.eks. fysioterapi og patienttransporter til ikke-kritiske behandlinger, stort set forsvandt fra den ene dag til den anden.

»Vi er kede af at sige farvel til dygtige medarbejdere. Under den nuværende pandemi har mange medarbejdere ydet en ekstraordinær indsats. I andre dele af forretningen er efterspørgslen faldet markant og vender langsomt tilbage til et nyt lavere normalniveau,« lyder det fra Jakob Riis.

Det seneste kvartalsregnskab fra Falck viste, at coronakrisen på daværende tidspunkt havde kostet redningskoncernen 60 mio. kr. Samtidig fik coronakrisen Falck til at skrotte forventningerne til 2020.

»Vi har en forpligtelse til at sikre, at Falck fortsat er en økonomisk sund virksomhed, der kan investere i at skabe markedsledende services til sine kunder og være en god arbejdsplads for sine medarbejdere,« udtaler Jakob Riis.

BRANCHENYT
Læs også