Erhverv

En formue i arbejdstøj og sikkerhedssko: Mascot runder milliarden

Mascot-koncernen tjener nu så meget på at sælge arbejdstøj og sikkerhedssko, at omsætningen for første gang runder en milliard kroner. Men coronapandemien kan bremse væksten.

Mascot har rundet en milliard kroner i omsætning under den adm, direktør og medejer Michael Grosbøl. Foto: Casper Holmenlund Christensen Foto: Casper Holmenlund Christensen

Små 40 år skulle det tage Mascot-koncernen at nå den helt store milepæl, nemlig at runde en milliard kroner i omsætning.

Det lykkedes i løbet af 2019, fremgår det af selskabets regnskab.

Pengene triller ind fra salget af arbejdstøj, sikkerhedstøj og sikkerhedssko. Mascot er også gledet ind på markedet for outdoortøj og tøj til børn - det er dog arbejdsbeklædningen, der fylder klart mest i virksomheden.

Selskabet er drevet af Michael John Grosbøl, søn af stifteren af selskabet John Grosbøl, der i 1982 stiftede forløberen for det hele, vintertøjsproducenten Scan Termo Konfektion. Mascot er ejet af familien Grosbøl fra Pårup ved Silkeborg,

Mascot har i de senere år investeret betydeligt i virksomheden, bl.a. i to egne fabrikker i Laos og Vietnam og i et nyt domicil. I hele perioden 2015-2019 har selskabet holdt en overskudsgrad på mellem 14 og 20 pct..

Mascot havde egentligt forventet, at den positive udvikling i både omsætning og indtjening kunne fortsætte i 2020.

Men så kom coronapandemien, som ledelsen forventer vil føre til en omfattende økonomisk krise generelt, og derfor har den strøget den positive prognose.

»Vi forventer på generalforsamlingstidspunktet en omsætning på 1 milliard kr. med en usikkerhed på +/- 5 pct. for 2020, men pga. uvisheden i udviklingen i den globale økonomi, er forventningstallene behæftet med større usikkerhed end vanligt,« skriver ledelsen i regnskabet.

Resultatet før skat håber Mascot kan lande på mellem 100 og 170 mio. kr. I 2019 var det 205 mio. kr.

»Selvom spændet her er større, er forventninger her også forbundet med stor usikkerhed,« skriver ledelsen.

BRANCHENYT
Læs også