Erhverv

Tysk økonomi står til hårdere medfart end hidtil antaget

Europas største økonomi kan krympe med op til syv procent i år ifølge ny og mere dyster prognose fra panel.

Coronakrisen vil ramme Tysklands økonomi hårdere, end det blev antaget for bare få måneder siden.

Den tyske regerings økonomiske rådgivere forudser i en ny prognose således en nedgang i bruttonationalproduktet (bnp) på mellem seks og syv procent i 2020.

Det nye skøn for Europas største økonomi er markant dårligere end tidligere.

I marts opstillede regeringens økonomiske panel tre scenarier, hvor det mest negative estimerede en nedgang i væksten i år på 5,4 procent.

- Nedlukningen har varet længere, og udenrigshandlen er ramt hårdere, end forventet. Vi var tydeligvis for optimistiske. Især med hensyn til USA, siger panelets leder, Lars Feld, til mediegruppen Funke fredag.

- Vi må forvente en nedgang i dette års bnp, som sandsynligvis vil være mellem minus seks procent og minus syv procent, siger han.

Forbundskansler Angela Merkels koalitionsregering blev onsdag enige om en krisepakke på 130 milliarder euro (969 millioner kroner, red.), som skal øge tempoet i genopretningen af økonomien i kølvandet af coronakrisen.

I første kvartal af 2020 trak Tysklands økonomi sig sammen med 2,2 procent i forhold til det foregående kvartal.

Det var den største nedgang siden første kvartal af 2009, hvor den globale finanskrise rasede.

I indeværende kvartal - april, maj og juni - ventes en endnu større nedgang. En række økonomiske tænketanke i Tyskland har tidligere estimeret et fald på næsten ti procent.

BRANCHENYT
Læs også