Erhverv

Elon Musk langer ud efter Amazon med censur-anklager

Tesla-stifteren opfordrer Amazon til at bryde op efter en amerikansk forfatter har anklaget internethandel-giganten for censur.

Elon Musk har selv tidligere været kritisk overfor nedlukningen af USA grundet coronavirus. Foto: HANNIBAL HANSCHKE // Ritzau Scanpix

Den excentriske rigmand Elon Musk, der står bag både Tesla og SpaceX, er sjældent bleg for at give sin mening til kende på de sociale medier.

Torsdag skrev Musk på Twitter, at han mener, at det er tid til at bryde Amazon op.

Tweetet skrev han på baggrund af en amerikansk forfatter, der havde lagt et billede op på det sociale medie, hvor man kunne se en mail fra Amazon, der nægtede at sætte hans bog til salg, da den ikke levede op til Amazons retningslinjer.

»Det her er vanvittigt, Jeff Bezos. Tid til at bryde Amazon op. Monopoler er forkerte!,« skrev Musk i to tweets målrettet den administrerende direktør for Amazon, Jeff Bezos.

Bogen der er blevet fjernet fra Amazon er skrevet af tidligere journalist på New York Times, Alex Berenson, der har været kritisk overfor den måde, USA har valgt at lukke ned under coronakrisen. Han har også sået tvivl om, hvorvidt risikoen for alvorlig sygdom efter smitte med coronavirus er lige så stor hos unge mennesker.

Amazon har senere udtalt, at udelukkelsen af bogen har været en fejl, og at bogen igen er på vej til at blive solgt hos Amazon.

Elon Musk har også selv været kritisk overfor nedlukningen af USA. Han har også i midten af maj igangsat produktionen på Teslas fabrik i Freemont - på trods af de lokale myndigheders forbud.

BRANCHENYT
Læs også