Erhverv

Mink smitter to personer med coronavirus i Holland

Hollandske minkavlere skal aflive 10.000 mink efter to personer er blevet smittet med coronavirus.

Den hollandske regering har besluttet, at 10.000 mink skal aflives efter to hollændere er inficeret med coronavirus efter nærkontakt med mink. Foto: Per Folkver.

To personer er blevet inficeret med coronavirus i Holland efter at have været i nærkontakt med mink.

Den hollandske regering har taget konsekvensen og besluttet, at 10.000 mink skal aflives, for at smitten ikke skal sprede sig.

Det skriver The Guardian.

De hollandske myndigheder har fundet coronainficerede mink på ti forskellige minkfarme.

De to smittede personer blev opdaget i maj. Ifølge The Guardian er det første gang siden smitteudbruddet begyndte i Kina, at personer bliver smittet via dyr.

»Vi opfordrer de 24 lande verden over, der stadig tillader minkavling, til at evaluere situationen hurtigst muligt,« siger Clair Bass, der er administrerende direktør for organisationen Humane Society International.

Finans har været i kontakt med Søren Jessing Jespersen, der er kommunikationschef i Kopenhagen Fur.

Jespersen henviser til en pressemeddelelse fra Danske Minkavlere fra den 20. maj, hvori man kommenterer på de hollandske tilfælde:

» Risikoen for at overføre smitte fra gården og ud i det omgivende samfund vurderes fortsat af myndighederne som ganske ubetydelig, og der er for eksempel ikke fundet virus i luft- og støvprøver udenfor staldene på de hollandske gårde«.

»Danske Minkavlere er løbende i tæt kontakt med de relevante danske myndigheder, herunder Fødevarestyrelsen. Alle praktiserende dyrlæger er via Fødevarestyrelsen for nogle uger siden informeret om de hollandske tilfælde, og opstår der mistanke om Covid-19 i en dansk minkbesætning - eller alle andre dyr - har dyrlægerne fået faste retningslinjer for håndtering,« lyder det i pressemeddelelsen.

Den danske produktion af minkskind ventes i år at falde knap 10 pct. til 11,5 mio. - det laveste niveau i 20 år. Gennemsnitsprisen på danske minkskind faldt i 2019 til 198 kr. - det laveste niveau siden 2003.

Der findes i alt 140 minkfarme i Holland, der samlet set eksportere minkpelse for omkring 671 mio. kroner årligt.

BRANCHENYT
Læs også