Serier

Luftfartsselskaber lægger sag an mod den britiske regering

Corona rammer verden
Foto: AP Photo/Gero Breloer

Storbritanniens tre største luftfartsselskaber har påbegyndt et søgsmål mod den britiske regering i et forsøg på at omstøde karantænereglerne, der træder i kraft mandag.

Det skriver The Guardian.

IAG, der ejer British Airways, har sammen med Ryanair og Easyjet i et brev bekendtgjort, hvorfor de finder regeringens regler om, at ankommende passagerer fra udlandsrejser skal gå i isolation i 14 dage, "ulogiske og unfair."

Fly- og rejseselskaber har forgæves protesteret mod den britiske regerings nye karantæneregler.

Reglerne kritiseres blandt andet for at komme på et for sent tidspunkt og effektivt sætte en stopper for industriens fremgang.

I brevet til regeringen hævdes det, at de nye karantænetiltag er voldsommere end tiltag på områder med større risiko. Samtidig påpeges det, at karantænereglerne kun er gældende for rejsende ind i England og ikke i resten af Storbritannien.

- Tiltagene er skæve og unfair over for britiske borgere såvel som internationale besøgende, der ankommer i Storbritannien. Vi opfordrer regeringen til at fjerne denne ineffektive karantæne for besøgende, der vil have en ødelæggende effekt på Storbritanniens turistindustri og vil ødelægge flere tusinde job i denne krise uden fortilfælde, siger en talsperson fra Ryanair, der taler på vegne af alle tre selskaber, til The Guardian.

Den britiske regering har argumenteret for, at karantænereglerne er videnskabeligt baserede og vil begrænse risikoen for en anden smittebølge.

BRANCHENYT
Læs også