Erhverv

Lundbeck planlægger fyringsrunde

Den danske medicinalkoncern vil nedlægge en række stillinger, herunder ca. 100 i Danmark.

Foto: Jens Dresling

Medicinalkoncernen nedlægger 130-160 stillinger globalt, herunder 100 i Danmark.

Samtidig vil selskabet ”re-fokusere og genopfriske sin afdeling for Forskning & Udvikling”, skriver Lundbeck i en pressemeddelelse.

»De foreslåede forandringer vil gøre det muligt for os fuldt ud at eksekvere vores strategi i de kommende år og genopbygge vores udviklingsportefølje med innovative projekter med stort potentiale til at give patienter med hjernesygdomme meget virkningsfulde behandlinger. På den måde hjælper vi Lundbeck til at blive den førende neuro-videnskabelige virksomhed i verden«, siger Johan Luthman, koncerndirektør for forskning og udvikling i Lundbeck.

Ifølge seskabet følger planen Lundbecks Expand and Invest to Grow-strategi om at udvide virksomhedens virkefelt og genopbygge dens portefølje af potentielle nye lægemidler til behandling af hjernesygdomme.

Hovedelementer i planen omfatter fokusering af Lundbecks forsknings- og udviklingsaktiviteter på den mest lovende videnskab og biologiske platforme, hvor Lundbeck kan have ekspertise i verdensklasse.

Lundbeck vil også styrke kompetencer for at udnytte nye teknologier og vil indbygge agilitet og fleksibilitet i sine arbejdsgange for at være førende i et neuro-videnskabeligt miljø i konstant udvikling, hedder det.

»Hvis de planlagte ændringer gennemføres, kan det potentielt medføre nedlæggelse af 130-160 stillinger globalt, herunder ca. 100 i Danmark. Lundbeck har informeret virksomhedens Samarbejdsudvalg og dens Europæiske Samarbejdsudvalg om restruktureringsplanerne, skriver Lundbeck.

Lundbeck har 5.800 ansatte i 50 lande og omsatte i 2019 for 17 mia. kr.

Selskabet driver forskning og udvikling i Danmark og USA og producerer lægemidler i Danmark, Frankrig og Italien.

BRANCHENYT
Læs også