Erhverv

Krav om konfiskation af 190 millioner i sag mod havbrug

Sagen handler overordnet om overskridelse af miljøgodkendelser og om miljøforurening forårsaget af havbrugene, oplyser politiet. Arkivfoto: Joachim Adrian

En 49-årig ejer af en havbrugsvirksomhed tiltales i en omfattende miljøsag, hvor der er krav om konfiskation af cirka 190 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Sydøstjyllands Politi har udsendt tirsdag morgen.

Sagen er mod den 49-årige ejer og hans havbrugsvirksomhed, der på gerningstidspunktet bestod af tre havbrug med produktion af fisk beliggende i og ud for Horsens Fjord.

Sagen handler overordnet om overskridelse af miljøgodkendelser og om miljøforurening forårsaget af havbrugene, oplyser politiet.

Det har efterforsket sagen siden december 2015, hvor den første anmeldelse om mistanke om overbrug på de to havbrug blev modtaget.

Siden er endnu en anmeldelse modtaget i juni 2018, og efter ransagninger og en omfattende efterforskning er der nu rejst tiltale i samlet 31 forhold.

Sydøstjyllands Politi mener, at virksomheden og ejeren har opnået en betydelig fortjeneste ved overtrædelsen af miljølovgivningen.

I alt er fortjenesten beregnet til cirka 190 millioner kroner, oplyser politiet, og der vil under straffesagen være krav om konfiskation af beløbet.

Ejeren vil blive krævet idømt en bøde og fængselsstraf, og anklagemyndigheden vil kræve virksomheden idømt en bøde.

BRANCHENYT
Læs også