Serier

Airbnb i stort comeback - kan betyde børsnotering i år

Udlejningsselskabet oplever stor søgning efter måneder med rejseforbud, og det kan udløse børsnotering allerede i år.

Corona rammer verden
Airbnb oplever igen en stigning i reservationerne og måske bliver selskabet børsnoteret i år - alligevel. Foto: Bloomberg photo by Andrew Harrer

Kunderne hos det store udlejningsselskab Airbnb er så småt ved at vende tilbage. Men omsætningen i år bliver halveret i forhold til 2019.

Airbnb oplevede at modtage flere bookinger mellem 17. maj og den 3. juni end i samme periode sidste år. Det signalerer, at amerikanerne igen er klar til at rejse inden for landets grænser, skriver CNNBusiness.

Der er også en stigning i reservationerne i Portugal, Tyskland og Sydkorea.

Ifølge selskabets koncernchef Brian Chesky foretrækker amerikanerne, at leje boliger inden for en radius af 300 km - altså inden for køreafstand.

Desuden bestiller flere kunder overnatninger af en uges varighed eller længere. Det tilskriver Airbnb, at kunderne er blevet vant til at arbejde hjemmefra, og at det også omfatter en ”feriebolig”.

Airbnb har gennem længere tid barslet med planer om en børsnotering, men de fleste regnede med, at coronakrisen ville kvæle de tanker i en overskuelig fremtid.

Børsnoteringen var ventet at blive en større begivenhed på Wall Street, og det afvises ikke af Brian Chesky. Selv om hans melding ikke giver et endeligt svar eller en dato.

»Vi vil ikke udelukke, at vi børsnotere selskabet i år, men vi vil heller ikke forpligte os til det,« siger Brian Chesky til CNN.

Airbnb fyrede en fjerdedel af sin arbejdsstyrke i maj og måtte ændre sin forretningsmodel for udlejning og oplevelser.

Det skyldes blandt andet, at en del af tjenestens værter har været nødt til at sælge deres udlejningsboliger på grund af det kraftige fald i reservationerne.

BRANCHENYT
Læs også