Serier

Arbejdsløsheden falder i 41 amerikanske stater

Fra den 9. til den 23. maj er antallet af dagpengemodtagere i USA dykket med 3,4 mio. mennesker. Det fordeler sig dog skævt.

Corona rammer verden
Arbejdsløse amerikanere stod den 15. maj i kø til maddonationer i Brooklyn i New York. Bedømt på antallet af modtagere af dagpenge er USA's jobmarked dog ved at komme op i omdrejninger igen. Foto: Stephanie Keith/Getty Images

USA’s arbejdsløshed ser ud til at have toppet.

Fra klimakset den 9. maj og frem til den 23. maj er antallet af amerikanske modtagere af dagpenge - kaldet unemployment insurance - faldet fra 24,9 til 21,5 mio., fremgår det af en opgørelse i Fortune Magazine.

De 50 stater har dog håndteret coronakrisen på vidt forskellig vis og er blevet ramt i større eller mindre grad alt efter deres geografiske placering og primære erhverv, hvilket betyder, at faldet i arbejdsløsheden også fordeler sig skævt.

Solskinsstaten Florida - der genåbnede det meste af sin økonomi den 4. maj - har slettet hele 1,5 mio. borgere fra arbejdsløshedsstatistikken i løbet af perioden, mens New York må nøjes med omtrent 150.000.

I den modsatte ende af spektret har Oregon og Texas set antallet af folk på dagpenge stige med yderligere 140.000 hver især. I lighed med en snes andre stater har Washington D.C. mere eller mindre oplevet en flad udvikling i perioden.

BRANCHENYT
Læs også