Serier

Medie: SAS skal fyre mindst 1700 danske medarbejdere

Luftfartsselskabet har takket nej til yderligere lønkompensation, og det udløser forhandlinger om fyringer, skriver Fagbladet 3F.

Corona rammer verden
SAS fyrer 5000 medarbejdere på grund af Corona. Her er det parkerede fly i Københavns Lufthavn. Tirsdag 28. april 2020.

Luftfartsselskabet SAS vil ikke længere holde medarbejdere på lønkompensation, og det vil udløse fyringer af mindst 1700 danske ansatte.

Fyringerne vil blive effektueret om tre uger efter forhandlinger med medarbejdernes organisationer, skriver Fagbladet 3F.

Fagbladet har oplysningerne fra en mail som SAS har sendt til piloter, stewardesser og bagageportører.

»For rettidigt at kunne igangsætte og gennemføre de opsigelser og nødvendige organisatoriske forandringer i SAS-koncernen, vi annoncerede i april, har SAS derfor valgt at udtræde af lønkompensationsordningen senest 30. juni. SAS går nu ind i en forhandlingsproces med samtlige faglige foreninger. I slutningen af denne måned vil vi have overblik over, hvordan organisationen skal se ud fremover. Det betyder, at stort set alle danske medarbejdere vil have en afklaring senest 30. juni, skriver SAS i mailen, der som afsender har forhandlingschef Klaus Jørgensen og COO Simon Pauck Hansen, skriver Fagbladet 3F.

SAS begrunder det blandt andet med, at efterspørgslen efter flyrejser er stærkt begrænset, og at der vil gå lang tid inden selskabet er tilbage på det normale niveau.

SAS varslede den 28. april fyringer af 5000 ansatte i Skandinavien, heraf 1700 i Danmark.

Afklaringen har afventet SAS’ beslutning om at gøre brug af en forlængelse af ordningen med lønkompensation, men den finder selskabet ikke tilstrækkeligt attraktiv, skriver Fagbladet.

På de internationale finansmarkeder har SAS netop fået sin kreditværdighed nedgraderet fra ”B” til ”CCC” af Standard & Poors Global Ratings.

Den lavere rating skyldes, at bureauet forudser en nødvendig omstrukturering af selskabets gæld, og det kan komme til at stille de nuværende långivere ringere.

BRANCHENYT
Læs også