Erhverv

Intern strid om direktørfyring i Softbank-selskab

Den britiske chip-designervirksomhed Arm limited, der er under Softbank Groups paraply, har fyret topchefen for selskabets kinesiske joint venture, Arms China.

Men Arms China benægter, at topchefen er fjernet fra posten i et sjældent tegn på spændinger hos en af nøgleafspillerne i halvlederindustrien. Det skriver publikationen Nikkei Asian Review torsdag.

Arm Limited oplyste i en kort erklæring tirsdag, at bestyrelsen for Arm China havde udnævnt to midlertidige sidestillede administrerende direktører til at erstatte Allen Wu som formand og CEO.

Onsdag offentliggjorde Arm China på kinesiske platforme på sociale medier, at Wu fortsat leder selskabet, direkte i modsætning til det britiske selskabs erklæring.

"Arm China er en uafhængig enhed og lovligt registreret i Kina. I henhold til alle love og regler vil Allen Wu fortsætte i rollen som formand og administrerende direktør", fremgik det.

Softbank købte Arm, der er førende indenfor chip-design til smartphones, i 2016 for omkring 31 mia. dollar.

90 pct. af verdens smartphones og mobile enheder bruger Arms teknologi inklusiv selskaber som Apple, Samsung, Huawei, Qualcomm og Mediatek, der alle bruger Arm IP-licenser til at udvikle deres centrale mobile processorer.

I 2018 solgte Arm en 51 pct.s andel i den kinesiske enhed med base i Shenzhen til et konsortium af investorer, der inkluderer statsstøttede selskaber som Silk Road Fund, formuefond China Investment Corporation og det Shenzhenejede konglomerat Shum Yip Group.

BRANCHENYT
Læs også