Serier

Lufthansa falder tungt efter dyster melding til ansatte

Corona rammer verden
På grund af udbruddet af coronavirus globalt set har mange lande indført rejserestriktioner, og derfor holder mange af Lufthansas fly på jorden i stedet for at tjene penge til selskabet. Foto: AP/Michael Sohn

Aktien i tyske Lufthansa falder tungt torsdag efter nyheden om, at selskabet vil skære 22.000 fuldtidsstillinger som følge af lange udsigter til tilstrækkelig efterspørgsel efter coronakrisen.

En nedskæring i den størrelsesorden svarer til 16 pct. af Lufthansa-gruppens totale arbejdsstyrke på 135.000, skriver AFP.

På børsen i Frankfurt ligger Lufthansa-aktien ved 11.15-tiden 8 pct. lavere i 10,315 euro.

- Bedringen i efterspørgslen inden for luftfartssektoren vil være langsom i den kommende tid, oplyser Lufthansa, der ifølge AFP havde omkring 700 af sine 763 fly grounded, da det stod værst til under nedlukningerne.

Selskabet tilføjer, at det kommer til at drive omkring 100 færre fly efter krisen, og at dette vil reducere behovet med 22.000 fuldtidsstillinger, hvor halvdelen af dem vil være i Tyskland.

Det er markant flere end det antal, som Lufthansa tidligere har meldt ud. Her lød forventningen på 10.000 stillinger. Meldingen kommer, ugen efter at selskabet præsenterede et underskud på 15,8 milliarder kroner i årets første kvartal.

På grund af udbruddet af coronavirus globalt set har mange lande indført rejserestriktioner, og derfor holder mange af Lufthansas fly på jorden i stedet for at tjene penge til selskabet.

En anden årsag til underskuddet er, at Lufthansa har nedskrevet værdien af sine fly med næsten to milliarder kroner.

Også Lufthansas cateringselskab og lavprisselskabet Eurowings, som Lufthansa ejer, er blevet nedskrevet i værdi. De to nedskrivninger tilsammen har en værdi af 1,1 milliard kroner.

Lufthansa er i gang med at nå til enighed med fagforeningerne om at få medarbejdere til at arbejde deltid eller på anden vis forsøge at reducere personaleomkostninger, inden en ekstraordinær generalforsamling finder sted den 25. juni.

På grund af de manglende indtægter under coronakrisen har Lufthansa søgt om en redningspakke fra den tyske stat - og de to parter har aftalt hjælp for 67,5 milliarder kroner.

For pengene får den tyske stat 20 procent af ejerskabet i Lufthansa. Andelen kan stige til 25 procent, hvis der bliver forsøg udefra på at overtage Lufthansa.

Aftalen gled dog ikke ned uden problemer i Bruxelles, hvor EU-Kommissionen krævede, at Lufthansa opgav nogle af sine eftertragtede reservationer på landing- og afgangstider i tyske lufthavne som Frankfurt og München, hvis støtten skulle godkendes.

Det ville den tyske stat gerne være med til, mens Lufthansa tøvede, inden selskabet accepterede i pinsen.

BRANCHENYT
Læs også