Erhverv

Nordea lancerer nyt langsigtet bonusprogram for en række chefer

Storbanken Nordea sætter gang i et nyt langsigtet incitamentsprogram for den administrerende direktør og otte andre medlemmer af selskabets øverste ledelse.

Foto: Philip Davali

- Bestyrelsen mener, at et aktiebaseret, langsigtet incitamentsprogram tilpasser topledelsens interesser yderligere med aktionærernes interesser. Vi tror på, at det vil forbedre værdiskabelsen, siger Torbjörn Magnusson, der er bestyrelsesformand hos Nordea, i en meddelelse til fondsbørsen.

- Vores ambition er, at bestyrelsen vil beslutte et lignende årligt program, der over tid udvider det udvalgte antal ledere, der er inkluderet, fortsætter bestyrelsesformanden.

De i alt ni deltagere i det langsigtede bonusprogram kan samlet set få tildelt maksimalt 675.000 aktier under programmet. Aktierne vil blive distribueret nominelt til deltagerne i år.

- I 2023 - baseret på Nordeas præstation fra et aktionærperspektiv - vil det maksimale antal aktier eller en del af aktierne blive tildelt deltagerne.

- Den potentielle tildeling bliver leveret, så den første portion aktier leveres i 2023, og resten af aktierne overføres og leveres årligt i fem lige store portioner i 2024-2028, fremgår det af meddelelsen.

Den maksimale bruttoværdi af programmet lyder på omkring 4,6 mio. euro, oplyser Nordea i meddelelsen og understreger, at værdien afhænger af storbankens præstation.

Den nominelle tildeling af aktier svarer i gennemsnit til 75 pct. af den årlige basisløn for de ni medlemmer af den øverste ledelse, som er en del af programmet.

Nordea oplyser, at banken desuden har forsøgt at balancere den variable løn for den øverste ledelse i selskabet.

Derfor har storbanken sænket det maksimalt opnåelige årlige niveau for Nordeas nuværende kortsigtede incitamentsprogram med 25 pct.

BRANCHENYT
Læs også