Serier

British Airways sælger kunstværker for at holde sig på vingerne

Et af Europas største luftfartsselskaber føler sig nødsaget til at sælge ud af sin store kunstsamling for at skaffe kontanter.

Corona rammer verden
Kunstneren Damien Hirst - der især er kendt for sine multiprikkede værker - optræder i British Airways' samling.

Da Winston Churchill under 2. Verdenskrig blev opfordret til at skære ned på Storbritanniens kulturbudget, svarede premierministeren som bekendt noget i retning af: »Jamen, hvad kæmper vi så for...?«

75 år senere føler British Airways sig dog ikke desto mindre nødsaget til at kaste milliondyre kunstværker overbord for at kunne holde sig på vingerne under coronakrisen.

Det skriver BBC.

British Airways har således udstyret mindst 10 kunstværker med et til salg-skilt i håb om at skaffe likvide midler i en fart via auktionshuset Sotheby’s og dermed undgå mere drastiske tiltag. Luftfartsselskabets kunstsamling er opbygget over adskillige år i samarbejde med anerkendte kuratorer og tæller navne som Damien Hirst, Bridget Reiley og Peter Doug. Efter sigende findes der ligefrem enkeltstående værker i samlingen til en værdi af mere end 1 mio. pund.

Med 180 destinationer, 275 fly og 45.000 medarbejdere er British Airways et af Europas største luftfartsselskaber. Af samme grund er den britiske flag carrier ekstraordinært hårdt ramt af nedlukningen, hvilket har fået ledelsen til at fremlægge en plan om at fjerne 12.000 stillinger og kastet selskabet ud i en kamp med fagbevægelsen.

BRANCHENYT
Læs også