Erhverv

Folketinget strammer kontrol med brugte biler

Stikprøve har afsløret snyd med afgifter.

Foto: Casper Dalhoff

Motorstyrelsen har med stikprøveundersøgelser konstateret snyd med indberetningen af afgifter på brugte biler. Derfor er samtlige partier i Folketinget blevet enige om at stramme kontrollen med værdisætningen af brugte biler.

»Endnu en gang ser vi tegn på, at der er problemer på motorområdet. Denne gang på importen af brugte biler. Det er helt uacceptabelt. Derfor strammer vi nu kontrollen på området og sætter ind over for incitamenter til snyd,« lyder det i en skriftlig kommentar fra skatteminister Morten Bødskov (S).

Den nye kontrolpakke strammer skruen over for de virksomheder, der i dag selv har tilladelse til at indberette værdien af de brugte biler, som de importerer.

Som en del af pakken med opbakning fra samtlige partier i Folketinget vil antallet af stikprøver for indberettede vurderinger blive øget fra 10 til 15 pct. svarende til ekstra 3000 årligt kontrollerede biler.

Samtidig nedsættes muligheden for at fratrække ekstra beløb for biler, der vurderes som værende under middelstand, fra 5 til 2 pct.

I forvejen har Folketinget gennemført betydelige stramninger i forbindelse med tilbagebetaling af afgifter for brugte biler til eksport. Her er branchens mulighed for selv at få vurderet de eksporterede biler helt fjernet med virkning fra juli i år.

BRANCHENYT
Læs også