Serier

Danske turistbusser trues af konkurs

To ud af tre danske turistbusvognmænd frygter konkurs, hvis hjælpepakkerne ikke forlænges.

Corona rammer verden
Arkivfoto: Colourbox

Forsamlingsforbud, aflyste events og lukkede grænser har sat stort set hele den danske turistbusbranche i stå og resulteret i et tab på mere end 300 mio. kr.

Det skriver brancheforeningen Dansk Persontransport i en pressemeddelelse, hvor den samtidig gør opmærksom på, at en medlemsundersøgelse viser, at to ud af tre danske vognmænd frygter konkurs som følge af krisen.

Ligesom den forventer, at branchen mister to tredjedele af sin omsætning i 2020 sammenlignet med forrige år, uanset om grænserne åbnes og forsamlingsforbuddet fjernes helt.

»Vi står over for en katastrofe for en branche, der servicerer foreningsliv, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og turismen i Danmark,« siger foreningens adm. direktør Michael Nielsen i meddelelsen og fortsætter:

»Hvis staten ikke sikrer økonomisk hjælp og en genopretning af denne sektor, forventes over 60 pct. af virksomhederne at gå konkurs. Det er derfor nødvendigt, at staten sikrer fortsat hjælp til dækning af de store faste omkostninger, branchen har.«

Branchen efterlyser derfor en genopretningsplan, der med økonomisk støtte kan få branchen i gang igen. Ligesom den efterlyser, at regeringen senest i juli åbner grænserne til de lande, som Danmarks nabolande har åbnet grænserne til.

BRANCHENYT
Læs også