Erhverv

Grundfos på opkøb i Østjylland

Grundfos køber den østjyske virksomhed Silhorko-Eurowater.

Grundfos-chef Mads Nipper har været på indkøb i det østjyske. Foto: Casper Dalhoff

Grundfos har købt den østjyske virksomhed Silhorko-Eurowater, der leverer løsninger inden for vandbehandling.

Grundfos oplyser ikke købsprisen, men Silhorko-Eurowater, der har hovedsæde i Skanderborg og er stiftet i 1936, omsatte i det senest offentliggjorte regnskab for 2018/19 for 480 mio. kr. og landede 39 mio. kr. på bundlinjen.

Købet er et led i Grundfos’ 2025-strategi om at styrke sin førerposition inden for innovativ vandteknologi.

»Silhorko-Eurowater har en dyb forståelse for kundernes behov og en bred portefølje af løsninger og applikationer til vandbehandling. Det vil tilføre ny værdi til vores kunder. Opkøbet vil styrke Grundfos yderligere til at adressere vandudfordringer på en global skala,« siger marketingdirektør i Grundfos, Ulrik Gernow, i en pressemeddelelse.

I Skanderborg, hvor Silhorko-Eurowater har hovedsæde, er der også tilfredshed med handlen.

»Der findes ikke en bedre køber. Det er med ro i sindet, at vi overlader ejerskabet af vores livsværk til Grundfos. Så forbliver det endda på danske hænder. Vi overtog firmaet for godt 17 år siden fra Scherfig-familien, som har ejet firmaet siden grundlæggelsen tilbage i 1936,« siger adm. direktør Torben Buhl fra Silhorko-Eurowater.

Ejerskiftet er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne og forventes at blive gennemført i løbet af efteråret 2020.

BRANCHENYT
Læs også