Erhverv

Shoppingcentre håber på comeback i butikker: »Det er klart, at der er nogle, der er knækket«

Butikkernes evne til at grave sig ud af coronakrisen får stor betydning for tabene i shoppingcentrene, der p.t. har et trecifret millionbeløb ude at svømme.

»Vi har modtaget en række opsigelser,« siger Jesper Faurholdt, adm. direktør i Danske Shoppingcentre. Han forventer en stigning i mængden af tomme lokaler som følge af coronakrisen.

Landets største shoppingcenter-ejere håber på markant bedre formkurve i landets butikker de kommende måneder, så store underskud på husleje-kontoen kan bringes ud af verden. De tvangslukkede shoppingcentre har været nødt til at give butikkerne udsættelse på huslejebetalinger for et trecifret millionbeløb, men trods udsigten til, at en del butikker vil kollapse, håber centrene stadig at få store dele af restancerne hentet hjem.

»Det er en lejehenstand, ikke en lejerabat. Så vi går ud fra, at den leje, vi har givet henstand på, bliver tilbagebetalt af vores lejere på et senere tidspunkt,« siger Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i Dades, der er en af landets største ejere af shoppingcentre...

BRANCHENYT
Læs også