Serier

Frygt for ny coronabølge i USA og Kina

Antallet af nye coronasmittede er rekordhøjt i en lang række af USA's delstater. Også i Kina er sygdommen blusset op, og myndighederne i Beijing hæver beredskabet og genindfører restriktioner.

Corona rammer verden
Der er igen masser af kunder i de amerikanske supermarkeder. Genåbningen af samfundet får nu antallet af nye coronasmittede til at stige.  Foto: AP/Gunnar Rathbun

I både USA og Kina vokser frygten for, at en ny coronabølge er under opsejling.

I en række af USA's delstater er antallet af nye coronasmittede nu rekordhøjt.

Ifølge Reuters har myndighederne i både Florida, Arizona, North Carolina, Nevada og Oklahoma i dag offentliggjort det hidtil højeste antal nye smittede. Det ser ikke ud til, at der er tale om et tilfældigt udsving, da antallet af nye smittede også i sidste uge var hastigt stigende i disse stater. I Arizona er hospitalerne meget tæt på at løbe tør for sengepladser på intensivafdelingerne.

Stigningen er ifølge sundhedsmyndighederne en konsekvens af den gradvise genåbning af samfundet kombineret med arrangementerne i forbindelse med Memorial Day. I en række stater forbereder man sig på, at de seneste dages store demonstrationer mod racisme kan have spredt smitten yderligere, hvilket i givet fald vil vise sig i løbet af et par uger.

Ifølge Reuters registrerede 17 af USA's delstater et stigende antal coronasmittede i sidste uge. I Oklahoma steg antallet af nye smittede med 68 pct. Bloomberg rapporterer, at også Florida nu har rekordmange nye coronasmittede.

I Kina, hvor coronavirussen ellers har været nedkæmpet, er sygdommen igen blusset op i hovedstaden Beijing. Her er der siden torsdag fundet 106 nye smittede, og myndighederne er derfor i alarmberedskab. Udbruddet menes at udspringe fra et fødevaremarked. 27 kvarterer i storbyen er nu klassificeret som medium-risiko, hvilket blandt andet indebærer, at der foretages temperaturtjek på borgere, som bevæger sig ind og ud af områderne. Et enkelt område omkring fødevaremarkedet har højrisiko-status, og indbyggerne her må ikke bevæge sig ud af kvarteret.

Der er endnu ikke tale om en decideret nedlukning af hovedstaden, men borgere som bevæger sig ind og ud af byen bliver testet for coronavirus, rapporterer Reuters. En række langdistance busruter til og fra Beijing er lukket. Angiveligt er andre provinser i Kina begyndt at indføre karantæne for tilrejsende fra Beijing.

BRANCHENYT
Læs også