Erhverv

Danmarks største køkkenproducent skal have ny topchef

Rune Stephansen forlader posten som adm. direktør for Nobia, der er Danmarks største producent af køkkener. Rune Stephansens exit kommer på et tidspunkt, hvor virksomheden er ved at omorganisere sit salg, markedsføring og kundeservice.

Rune Stephansen har solgt sit sidste køkken for Nobia. Han forlader nu Danmarks største køkkenproducent, som dermed skal finde ny adm. direktør. 
Foto: Rune Aarestrup Pedersen Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Uenighed om virksomhedens retning medfører, at Rune Stephansen forlader posten som adm. direktør for Danmarks største køkkenproducent, Nobia Denmark, der blandt andet står bag køkkenmærkerne HTH, Uno Form og Invita.

»Hvis man skal være en del af en virksomhed, så skal man have en fælles vision. Den vision deler vi ikke mere, og så er det på tide at skilles,« fortæller Rune Stephansen til branchemediet Wood Supply.

Nobia Denmark A/S, som er ejet af den svenske børsnoterede koncern Nobia, omsatte i 2019 for 2,6 mia. kr. og tjente 300 mio. kr. - det bedste resultat i virksomhedens historie.

På Linkedin bekræfter Rune Stephansen, at han forlader Nobia, hvor han har været ansat i 11 år - heraf de seneste 4,5 år som adm. direktør. Rune Stephansen startede sin karriere hos Jysk og kom siden til Ikea. I 2006 blev han landechef i Kvik, hvorfra han i 2009 kom til Nobia.

Ifølge Wood Supply har den svenske ledelse i Nobias moderselskab besluttet at gennemføre organisationsændringer, som skal sikre, at man opnår synergieffekter og effektivitetsfordele på regionalt niveau.

Som led i den proces organiseres ansvaret for salg, markedsføring og kundeservice fremover i tre regioner: West, der dækker Storbritannien. North, der dækker de nordiske lande. Og Central, som dækker Østrig og Holland.

Rune Stephansens exit fra Nobia har tilsyneladende intet med svigtende resultater at gøre. Tværtimod leverede selskabet som nævnt et rekordregnskab i 2019 og ser ud til at komme særdeles stærkt gennem coronakrisen.

»Den vækst, der var i markedet, er ikke forsvundet (under coronakrisen, red). Og det betyder, at vi står i en situation, hvor vi har måttet indføre weekendarbejde i rigtig mange weekender. Og gør det frem til uge 26 bare for at følge med,« fortalte Rune Stephansen til Finans i begyndelsen af maj.

BRANCHENYT
Læs også