Erhverv

Vindmøllemilliardær har brugt 388 mio. kr. på generationsskifte: »Jeg synes, det er forkert«

Det er dyrt at være dansker, siger velhaveren Peter Stubkjær Sørensen om det store beløb, han indtil videre har måttet betale i arveafgift. Og det er ikke slut endnu.

Peter Stubkjær Sørensen lever en ubemærket tilværelse i Brande sammen med sin hustru. Men han tjener store summer på sine investeringer. Foto: Claus Fisker. Foto: Claus Fisker

Det har været dyrt for den danske vindmøllemilliardær Peter Stubkjær Sørensen at overdrage små 40 pct. af sin formue til sine tre døtre. Foreløbigt har han måttet hæve 388 mio. kr. i sine selskaber i forbindelse med første del af generationsskiftet.

Det fortæller han til Børsen.

»Jeg synes, det er forkert, at det skal koste så meget, som det gør at overdrage noget til sine børn. Men hvad skal jeg gøre? Det er ikke mig, der laver reglerne,« siger Peter Stubkjær Sørensen.

Den snart 75-årige erhvervsmand skabte i sin tid vindmølleproducenten Bonus, som han med små armbevægelser og jysk sindighed gjorde til verdens femtestørste vindmøllekoncern.

I 2004 solgte han livsværket til Siemens for godt 2 mia. kr.

Siden har den selvskabte milliardær levet en ubemærket tilværelse i Brande sammen med sin hustru Alice. Men i al ubemærketheden har han samtidig skabt et forgrenet netværk af virksomheder, ejendomme, obligationer og aktier. Særligt sidstnævnte har været en indbringende forretning.

Peter Stubkjær Sørensen mangler endnu at overdrage de resterende 60 pct. af sin koncern til døtrene, fortæller han til Børsen. Staten kræver 15 pct. i arveafgift ved ejerskiftet på aktiverne, og det er altså dette, som indtil videre har kostet vindmøllemanden 388 mio. kr.

Peter Stubkjær Sørensen har en anslået formue på 3,7 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også