Serier

Vestas-konkurrent fyrer CEO - varsler minus i tredje kvartal

Corona rammer verden
Andreas Nauen tiltræder posten som topchef i Siemens Gamesa med øjeblikkelig virkning. Foto: PR/Siemens Gamesa

Topchefen for Vestas' tysk-spanske konkurrent, Siemens Gamesa Renewable Energy, Markus Tacke, har fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning, efter gensidig forståelse med selskabets bestyrelse.

Det fremgår af en pressemeddelelse onsdag aften.

Ny topchef hos Siemens Gamesa bliver koncernens direktør med ansvar for offshore-forretningen Andreas Nauen, der ligeledes med øjeblikkelig virkning har tiltrådt posten som CEO.

Siemens Gamesa oplyser samtidig, at koncernen nu venter et negativt justeret driftsresultat, EBIT, i tredje kvartal, og det ventede positive driftsresultat i fjerde kvartal ses "ikke helt at opveje" den negative udvikling for hele regnskabsåret.

Vindmølleproducenten peger som forklaring på den negative udvikling på "projektomkostninger" og den finansielle påvirkning fra Covid-19.

- Vi vil gerne takke Markus Tacke for hans arbejde i de sidste tre år og især for integration af Siemens Wind Power og Gamesa i forbindelse med fusionen, udtaler Miguel Angel López, formand for bestyrelsen for Siemens Gamesa, i meldingen.

Formanden roser samtidig den nye koncernchef, Andreas Nauen, for tidligere netop at have håndteret "komplekse projekter".

- Vi forventer, at den nye CEO hurtigt vil stabilisere onshore-området, lyder det fra Miguel Angel López.

BRANCHENYT
Læs også