Erhverv

Novos fedmecocktail leverer varen

Novo Nordisks kombination af to lægemidler som fedmebehandling skaber optimisme i det danske medicinalselskab.

Forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fra Novo Nordisk. Han er samtidig bestyrelsesformand for Københavns Universitet. 

Novo Nordisk tager endnu et skridt på sin vej mod at udvikle et nyt og bedre fedmemiddel til behandling af verdens mange overvægtige mennesker.

Det danske medicinalselskab har således offentliggjort nye data for selskabets fedmecocktail, der kombinerer Semaglutid med fedmekandidaten AM833.

De første data fra kombinationsstudiet viser, at patienterne på den højeste dosis opnåede et vægttab på 17,1 pct., hvilket skete ud fra en gennemsnitlig startvægt på 95,1 kilo.

»Vi er begejstrede over det vægttab, AM833 og Semaglutid har vist i det første kliniske studie med en kombination af disse to molekyler,« udtaler Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, i en kommentar.

Novo Nordisk fremlagde i midten af maj de første data for selskabets store og afgørende fase 3-studie, kaldet Step 4, med Semaglutid til behandling af fedme, og her viste data, at patienterne i studiet opnåede et vægttab på hele 17,4 pct.

Derfor kan de nye tal ved første øjekast synes relativt lave, men her er det vigtigt at holde sig for øje, hvor lang tid de respektive studier har kørt.

I fase 3-studiet var det reelle vægttab på 18,2 pct., hvis man ser på den patientgruppe, der fortsatte på Semaglutid igennem hele forsøgsperioden, der i alt løb i 68 uger. Og netop ugerne er væsentlige.

De nye data fra Novo Nordisks fedmecocktail, der altså blandet AM833 og Semaglutid, løb nemlig kun over 20 uger.

Ifølge Novo Nordisk lider omkring 650 mio. mennesker globalt af svær overvægt. Selskabets ambition er på et tidspunkt at komme op med et lægemiddel, eller en kombination af lægemidler, der kan reducere vægttabet hos patienten med omkring 25 pct.

Det vil nemlig for første gang dermed betyde et lægemiddel, der reelt kan konkurrere med det, man i dag giver svært overvægtige mennesker; en fedmeoperation.

Novo Nordisks bedste skud på det mål er på nuværende tidspunkt netop kombinationen mellem AM833 og Semaglutid.

Aktiemarkedet har hidtil kvitteret med en nogenlunde neutral udvikling på baggrund af de nye data.

BRANCHENYT
Læs også