Erhverv

Kirkbi investerer stort beløb i norsk miljøselskab

Investeringen gør Kirkbi til strategisk investor i Quantafuel, der laver plasticaffald om til syntetiske olieprodukter.

»Udviklingen af kemisk plastgenbrugsteknologi har vist sig at være en stor udfordring. Quantafuel har imidlertid taget en nyskabende og skalerbar tilgang til løsning af dette nøgleproblem, hvilket resulterer i et stærkt forretningspotentiale og samtidig sikrer en høj miljøpåvirkning,« siger investeringschef Thomas Lau Schleicher, Kirkbi om investeringen i Quantafuels.. Foto: Joachim Ladefoged

Kirkby A/S har investeret 250 mio. norske kroner (174 mio. kr.) i det børsnoterede norske teknologibaserede energiselskab Quantafuel.

Quantafuel sidder på en teknologi, der omdanner ”plasticaffald til syntetisk olie med et lavt kulstofindhold og nye kvalitetsmaterialer med høj værdi.”

»Quantafuel er en interessant investering for Kirkbi. Udviklingen af kemisk plastgenbrugs-teknologi har vist sig at være en stor udfordring. Quantafuel har imidlertid taget en nyskabende og skalerbar tilgang til løsning af dette nøgleproblem, hvilket resulterer i et stærkt forretningspotentiale og samtidig sikrer en høj miljøpåvirkning. Vi mener, at denne tilgang kan være et vigtigt skridt i overgangen til en mere bæredygtig fremtid,« siger Thomas Lau Schleicher, Investeringschef i Kirkbi.

Kirkbi A/S er Lego-familiens - Kirk Kristiansen - private holding- og investeringsselskab.

Quantafuel adviserede tilbage i maj den norske børs om, at man havde underskrevet en hensigtserklæring med ”en unavngiven strategisk investor”.

Erklæringen gik ud på, at denne investor ville investere i selskabet gennem en privat placering til kurs 180 norske kroner. Den unavngivne investor var altså Kirkbi A/S.

»Vi er meget tilfredse med at Kirkbi slutter sig til vores ejergruppe med denne investering. Kirkbi er en professionel og kompetent investor, der er kendetegnet ved et meget langsigtet investeringsperspektiv, så vi er især tilfredse med investeringen, da den viser en meget stærk tro på fremtiden for Quantafuel,« udtaler adm. direktør Kjetil Bøhn fra Quantafuel i en pressemeddelelse.

Med investeringen kommer Kirkbi til at eje omkring 11 pct. af Quantafuel, og der vil snarest blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling for, at Kirkbi kan få en repræsentant i bestyrelsen.

BRANCHENYT
Læs også