Serier

Novo med på liste over verdens 100 vindere under coronakrisen

Mens verden lukkede ned og mange selskaber kæmpede en kamp for overlevelse, så kom andre styrket ud af krisen, viser en opgørelse fra Financial Times.

Corona rammer verden
Novo Nordisk er et af de selskaber i verden, der har klaret sig bedst gennem krisen målt på markedsværdi. Her koncernchef Lars Fruergaard ved en tidligere gennemgang af Novos regnskab. Foto: Niels Hougaard.

Der blev ikke solgt mange rejser, luftfartsselskabernes fly stod parkeret på jorden og restauranter kunne ikke tage imod bestillinger.

Men nogle brancher har foreløbig klaret sig strålende gennem de første måneder af coronakrisen. Men hvem er de selskaber, der klarede sig bedst?

Financial Times har samlet de 100 børsnoterede selskaber i verden, der har øget markedsværdien mest under coronakrisen.

Det er især inden for fire områder, at selskaberne kom styrket i gennem: Store (og tidligere små) teknologiselskaber, medicinalfirmaer, internethandelsplatforme og gaming.

Danske Novo er højt placeret på listen med en plads som nummer 32. Novo Nordisk har øget sin markedsværdi med 131 mia. kr. eller 19,8 mia. dollars under krisen.

På top 10 listen finder man ikke overraskende seks selskaber, der falder ind under kategorien ”teknologi”, men også en enkelt bilproducent, e-handel og e-betaling er med i toppen samt et enkelt teleselskab.

Selve nedlukningen har betydet, at folk over det meste af kloden har stiftet bekendtskab med selskabet Zoom (nr. 15), når de skulle arbejde hjemmefra.

Lukningen af butikker og restauranter har også medført et boom inden for e-handel og madlevering. Et selskab som Just Eat Takeaway er således på en 92. plads.

Top-10 over børsnoterede selskaber, og deres forøgelse af markedsværdien under krisen (mia. dollars):

  1. Amazon - 401
  2. Microsoft - 270
  3. Apple - 219
  4. Tesla - 108
  5. Tencent - 93
  6. Facebook - 86
  7. Nvidia - 83
  8. Alphabet (Google) - 68
  9. PayPal - 65
  10. T-Mobile - 60

(kilde: Financial Times)

BRANCHENYT
Læs også