Serier

181.000 nye smittede: Coronavirus spreder sig hurtigere end nogensinde før

Antallet af nye coronasmittede er rekordhøjt, oplyser verdenssundhedsorganisationen, WHO. Især i dele af Sydamerika og USA accelerer smittespredningen stadig.

Corona rammer verden
Det globale antal af nye coronasmittede er rekordhøjt. Brasilien, som er hårdt ramt, rapporterer dagligt om mere end 30.000 nye smittede. Billedet er fra en demonstration mod regeringen på stranden i Rio de Janeiro.
Foto Carl de Souza / AFP

Coronapandemien accelererer i en række lande, og antallet af nye smittede er nu rekordhøjt.

Opgørelser fra verdenssundsorganisationen, WHO, viser, at der torsdag blev indrapporteret 181.000 nye smittede. Det hidtil højeste antal af nye smittede på en enkelt dag.

»Verden er i en ny og farlig fase. Virussen spreder sig stadig hurtigt, den er dødelig, og de fleste mennesker er stadig modtagelige,« udtaler WHO's generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus, ifølge Reuters. Generaldirektøren opfordrer folk til stadig at være meget påpasselige og holde social afstand.

Opgørelserne fra WHO viser, at 115.000 af de nye smittede torsdag blev indberettet fra landene i Nord- og Sydamerika. Her er Brasilien særlig hårdt ramt med næsten 1 mio. smittede og en smittekurve, som endnu ikke er bøjet nedad. Torsdag blev der meldt om 32.000 nye smittede i Brasilien.

Fra USA rapporteres der dagligt om mere end 20.000 nye smittede, og for landet som helhed er smittekurven endnu ikke bøjet afgørende nedad. Det skyldes, at antallet af nye smittede fortsat er stigende i en række stater - herunder Florida, Texas og Californien.

Apple har netop meddelt, at selskabet lukker sine butikker i Florida, North Carolina, South Carolina og Arizona på grund af stigningen i antallet af coronasmittede.

I Europa er antallet af nye smittede halveret til under 20.000 dagligt, mens det går den stik modsatte vej i Sydøstasien. Her vokser antallet af nye smittede fortsat, og har - ifølge WHO - netop sat rekord med 19.500 nye bekræftede tilfælde fredag.

BRANCHENYT
Læs også