Erhverv

FF Skagen opsiger medarbejdere

En af sværvægterne i den danske fiskeindustri skærer ned og har fredag opsagt 21 medarbejdere, der alle er blevet fritstillet.

Bestyrelsesformand for FF Skagen A/S Jens A. Borup. Foto: FF Skagen.

Fredag fik 21 medarbejdere fra FF Skagen besked på, at de er opsagt og fritstillet.

Det skriver Skagens Avis.

”Det er med stor beklagelse, at vi i dag har set os nødsaget til at opsige 21 medarbejdere i vores fiskemelsafdeling”, siger bestyrelsesformand Jens Borup til avisen og uddyber

”Den øgede konkurrence, og de mindre og mindre kvoter er med til, at vi har måttet ’trimme’ afdelingen. I både 2018 og 2019 havde vi økonomiske utilfredsstillende år, og her i 2020 ser det ud til, at vi kun får 450.000 tons råvarer ind, mod 600.000 tons for to år siden”.

FF Skagen er et fondsejet aktieselskab, primært ejet af fiskerne og fiskeindustrien, og producerer både fiskemel og fiskeolie. FF Skagen-koncernen har ca. 130 ansatte og en årlig omsætning på over 1,8 mia. kroner.

Allerede tilbage i 2018 styrtdykkede overskuddet hos FF Skagen, der er en af verdens største producenter på sit felt. Fra at have tjent 68,5 mio. kr. i 2017 afslørede et nyt regnskab, at overskuddet året efter faldt til blot 6,9 mio. kr. Det var et fald på lige knap 90 pct.

Der er ifølge Skagens Avis både sket fyringer på fabrikken, kontoret og på laboratoriet i Skagen i forbindelse med fredagens nedskæring.

BRANCHENYT
Læs også