Erhverv

Tyve stjal "rødt guld" for 400.000 kr. fra varehus i London

10 kg af det værdifulde krydderi safran er som det eneste blevet stjålet fra varehus i det østlige London.

Krydderiet safran er mere værd i vægt end guld. Arkivfoto: Anders Find // Jyllands-Posten

Engelsk politi er kommet på jagt efter et par krydderityve. To gerningsmænd brød d. 11. juni ind i et varehus i den østlige del af London og stjal 10 kg safran - og intet andet.

Det skriver CNBC.

Londons politi er i besiddelse af overvågningsvideoerne, hvor man ser de to mænd bryde døren til lageret op, og derefter stikke af med de ti kilo safran.

Safran er mere værd i sin vægt end guld på grund af den komplicerede og arbejdskrævende proces der er ved fremstillingen og forarbejdningen af krydderiet.

På grund af krydderiets høje værdi ser man ofte svindel med krydderiet, hvor andre ting tilsættes for at øge vægten. Krydderiet kaldes ofte for ”det røde guld”, da det er verdens dyreste krydderi.

»Dette er nogens levebrød, og det her tyveri vil naturligvis påvirke deres forretning. Ofrene er vrede og kede af, at nogen har gjort det mod dem. Det er vigtigt, at de, der er ansvarlige, bliver fanget, og krydderiet returneres til dets retmæssige ejere,« siger undersøgende politiofficer ved Londons politi Laura Mills til CNBC.

Ifølge CNBC har der endnu ikke været nogen anholdelser i forbindelse med tyveriet.

BRANCHENYT
Læs også