Erhverv

Lavprisselskab søger om konkursbeskyttelse

Det østrigske flyselskab Level Europe har valgt at søge om konkursbeskyttelse, mens alle flyvninger er blevet annulleret.

Flere flyselskaber har været nødsaget til at holde fly på jorden den seneste tid, og det har været svært for flere at klare sig gennem coronakrisen. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
IAG

Alle fly holdes på jorden og alle afgange er blevet aflyst. Det østrigske flyselskab Level Europe er ligesom flere andre hårdt ramt af coronakrisen. Selskabet oplyste torsdag, at der vil søgt om konkursbeskyttelse.

Det skriver fly- og rejsemediet Check-in.dk.

Ifølge en erklæring fra Level Europe er det også coronakrisen, der er skyld i, at der nu bliver anmodet om konkursbeskyttelse.

»Level Europa blev hårdt ramt af den hidtil usete Covid 19-krise,« lyder det i en erklæring fra selskabet.

Level Europe tilhører luftfartsgruppen IAG, der bl.a. også tæller selskaber som British Airways og Iberia. IAG driver også langdistanceflyselskabet Level, der dog er adskilt fra Level Europe og derfor ikke er omfattet af anmodningen om konkursbeskyttelse.

Level Europe er da også langt fra det eneste flyselskab, der er blevet hårdt ramt af coronakrisen. Flere større selskaber har måttet fyre medarbejdere, da nedlukningen af flere lande har tvunget flyene til at blive på jorden.

SAS har haft brug for en rekapitalisering. I slutningen af april meddelte selskabet, at man vil fyre op mod 5.000 medarbejdere - heraf 1.700 i Danmark. Norwegian - der også var økonomisk presset før coronakrisen - har også oplevet ekstra tunge tider de seneste måneder.

Lavprisselskabet Level Europe blev etableret i 2017 under navnet Anisec Luftfahrt som et datterselskab af spanske Vueling.

BRANCHENYT
Læs også