Serier

Populær robothund til salg for en halv million

Robothunden er tidligere blevet brugt til at udføre arbejde, der er for besværligt og farligt for mennesker.

Corona rammer verden
Robothunden er tidligere blevet brugt som et middel til at få folk til at holde afstand under coronakrisen. Foto: ROSLAN RAHMAN // Ritzau Scanpix

Virksomheder kan nu få fingrene i robothunden Spot, der har fået en del omtale i internationale medier for sin særlige rolle under coronakrisen. Den koster bare 74.500 dollars, der svarer til 500.000 kroner.

Det skriver CNBC.

Robothunden kan både klatre op ad trapper og løbe. I Singapore har man under coronakrisen brugt den i offentlige parker for at få folk til at huske at holde afstand.

Og selvom det kunne være nemt at anskaffe sig en hund, der hverken skal luftes, trænes eller fodres, så er det ikke alle og enhver, der kan købe Spot. Robothunden er kun til salg for virksomheder.

Før hunden blev brugt til at få folk til at tage mere hensyn under coronakrisen, har den primært fungeret som et værktøj for virksomheder, der skulle bruge den ti besværlige eller farlige opgaver.

»Kombinationen af Spot’s sofistikerede software og det højtydende mekaniske design gør det muligt for robotten at aftage vanskeligt eller farligt arbejde,« lyder det fra Marc Raibert, der er formand og stifter af Boston Dynamics, der står bag robothunden.

Spot er også en ret så funktionel robothund. Den løber ca. 1,5 meter i sekundet, har kameraer som øjne, der kan se i en 360-graders vinkel, er vand- og støvtæt og kan fungere i både ekstremt varmt og ekstremt koldt vejr.

Spot blev første gang introduceret for omverdenen i 2015 og har siden vundet enorm popularitet på sociale medier. Robothunden kan blandt andet moonwalke, og en video, hvor skaberne sparker til den for at demonstrere dens imponerende balanceevne, har også fået en del opmærksomhed.

BRANCHENYT
Læs også