Erhverv

Centralbank afviser forsvundne milliarder i Filippinerne

De 14 milliarder, der er forsvundet fra tyske Wirecard, har ikke været gennem Filippinerne, lyder det fra centralbank.

Tidligere på ugen meddelte Wirecards topchef Markus Braun har netop meddelt, at han ville trække sig med øjeblikkelig virkning. Foto: Michael Dalder/ Ritzau Scanpix

De 14 milliarder, som den tyske betalingsgigant Wirecard ikke har kunnet lokalisere, har på trods af mistanke ikke været gennem det filippinske system, lyder det fra Filippinernes centralbank Bangko Sentral ng Pilipinas.

Det skriver Reuters.

Og jagten på de forsvundne milliarder er gået i stå i netop Filippinerne. De to filippinske banker, der tidligere er blevet nævnt i forbindelse med milliarderne, er BDO Unibank og Bank of the Philippine Islands. De mener, at dokumenter, der skulle vise at Wirecard har haft penge stående i de to banke er falske.

»Man har i den her internationale økonomiske skandale anvendt navnene på to af landets største banker - BDO og BPI - i et forsøg på at dække gerningsmandens spor,« lyder det fra Filippinernes centralbanks direktør Benjamin Diokno til Reuters.

Begge banker siger, at de ikke har haft noget at gøre med Wirecard rent forretningsmæssigt.

Torsdag oplyste Wirecard, at selskabets revisor ikke kan finde 1,9 mia. euro, svarende til 14,2 mia. kr., der ellers var bogført i kontantbeholdningen. Det sendte derefter aktien i frit fald. Wirecards driftsdirektør, Jan Marsalek, er blevet midlertidigt suspenderet som følge heraf, mens topchef Markus Braun fredag meddelte, at han ville trække sig med øjeblikkelig virkning.BRANCHENYT
Læs også