Erhverv

Bank of England undskylder for slaveri

Flere britiske virksomheder og insitutioner har lavet offentlige undskyldninger for deres historiske forbindelser til slaveriet.

Bank of England har valgt at undskylde for bankens historiske bånd til slavehandlen. Foto: Tolga Akmen // Ritzau Scanpix

Bank of England er blevet den seneste i rækken til at undskylde for sine historiske bånd til slaveriet. Flere andre britiske virksomheder har også erkendt deres fortid og har samtidigt lovet at give mere finansiel støtte til minoriteter og sorte fællesskaber.

Det skriver CNN Business.

Virksomheder, der har bånd til slaveriet, som har spillet en enorm rolle i forhold til den britiske velstand, står i en database, der er lavet af University College London.

Storbritannien havde 3,1 millioner slaver fra Afrika mellem 1640 og 1807, der blev tranporteret til kolonier rundt omkring i verden.

En talsperson for Bank of England sagde i en officiel udtalelse fredag, at det attende og det nittende århundrede, hvor slavehandelen var en stor del af storbritanniens økonomi, var en ”uacceptabel” del af engelsk historie og undskyldte for den rolle, som tidligere direktører spillede.

Centralbanken vil derfor tage billeder af tidligere direktører, der var involveret i slavehandlen ned.

Flere store virksomheder rundt i verden kæmper med, hvordan man kan tackle racemæssig uretfærdighed. Andre britiske virksomheder, der har valgt at undskylde, tæller Lloyd’s of London og pubkæden Greene King, der begge anerkendte deres bånd til slavehandlen tidligere i denne uge.

BRANCHENYT
Læs også