Erhverv

DSV overrasker: Andet kvartal er gået bedre end frygtet

Transportselskabet DSV Panalpina meddeler, at andet kvartal trods coronakrise er gået bedre end ventet. Men der er stadig ingen prognose for hele året.

Det ser bedre ud end frygtet, men DSV forventer stadig, at efterspørgslen i andet kvartal 2020 er nede med 15-20 pct., når det gælder søfragt, og 25-30 pct. inden for luftfragt. Arkivfoto

Coronakrisen rammer den globale transportbranche hårdt. Men den danske gigant DSV Panalpina melder nu, at det trods alt ser bedre ud end først frygtet.

Det skyldes ikke mindst, at integrationen af Panalpina, som selskabet købte sidste år for 30,5 mia. kr., er på rette spor.

I en melding til børsmarkedet beretter DSV-ledelsen, at dritsresultatet (ebit) i andet kvartal forventes at lande over 2,3 mia. kr. efter det i første kvartal var 1,6 mia. kr.

»Kvartalet har udviklet sig bedre, end vi havde forventet, da Covid-19-krisen begyndte,« lyder det fra topchef Jens Bjørn Andersen.

Det illusterer ifølge den adm. direktør styrken i DSV’s forretningsmodel og de DSV-ansattes evner.

»Samtidig har vi draget nytte af den fortsattte integration af Panalpina og de omkostningsinitiativer, som vi har annonceret tidligere på året,« siger han i meddelelsen.

Topchefen afholder sig dog stadig fra at komme med en prognose for hele året.

»På grund af usikkerheden om efterspørgselsopsvinget og udviklingen i fragtraterne samt afkastet i anden halvdel af 2020, er prognosen fortsat suspenderet,« skriver transportselskabet.

Det fremgår af markedsopdateringen, at selskabet forventer, at efterspørgslen i andet kvartal 2020 er nede med 15-20 pct. når det gælder søfragt og 25-30 pct. inden for luftfragt.

»På grund af manglende kapacitet har kvartalet været karakteriseret af høje fragtrater, og det har ført til en midlertidig forbedret lønsomhed i vores luftfragts netværk,« står der i meddelelsen.

I forretningsdelen Road & Solutions, hvor selve fragttransporten på land ligger, estimerer selskabet, at markedets efterspørgsel er 15 pct. lavere i andet kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Der er store forskelle på markederne, skriver DSV. Den internationale transport er således påvirket i langt højere grad end indenrigstransporten.

»Der er stor aktivitet for vores kunder inden for internethandel, mens aktiviteten i den mere traditionelle industri er alvorligt ramt,« lyder det.

BRANCHENYT
Læs også