Erhverv

DI-direktør ryger til toppost i Forsikring & Pension

DI-direktør Kent Damsgaard skifter nu fra landets største erhvervsorganisation til Forsikring & Pension.

Kent Damsgaardf ryger nu til direktørpost i F&P. Foto: Sif Meincke for Dansk Industri

Det bliver en kendt figur fra glasbygningen på Rådhuspladsen i København, der nu overtager posten som adm. direktør i Forsikring & Pension.

Det sker, når DI-direktør Kent Damsgaard den 1. september forlader Danmarks største erhvervsorganisation til fordel for topposten i brancheorganisationen Forsikring & Pension.

»Vi ønsker, at Forsikring & Pension skal fortsætte sit høje faglige niveau og samtidig spille en endnu mere aktiv rolle i at sikre branchen gode rammer for at kunne levere de bedste løsninger til den enkelte dansker. Til at stå i spidsen for det arbejde, mener vi, at Kent Damsgaard er den helt rette,« siger Laila Mortensen, formand for Forsikring & Pension, i en pressemeddelelse.

Tilbage i februar meddelte den nuværende adm. direktør Per Bremer Rasmussen, at han ønskede at stoppe til august i år i Forsikring & Pension efter 15 år i spidsen for brancheorganisationen.

Efterfølgeren Kent Damsgaard er 43 år, har siddet i DI's direktion siden 2016 og har i dag ansvaret for den politiske interessevaretagelse i DI. Før det har han arbejdet i en række andre stillinger i DI, men har også gennem sin karriere været bl.a. underdirektør i ATP, fagchef i Skatteministeriet og cheføkonom i partiet Venstre.

»Jeg er stolt over at få denne store mulighed, og jeg glæder mig rigtig meget til at stå i spidsen for den fortsatte udvikling af Forsikring & Pension, hvor branchen spiller en tydelig og konstruktiv rolle i samfundsudviklingen,« siger Kent Damsgaard selv i meddelelsen og fortsætter:

»Branchen er en nøglespiller, når det gælder om at sikre velfærd og tryghed for den enkelte dansker, men samtidig også i hele den grønne omstilling af vores samfund. Samtidig står branchen over for store forandringer og muligheder som følge af den digitale udvikling. Så der er mange og vigtige samfundsagendaer, som vi skal være drivende på,« siger Kent Damsgaard.

Forsikring & Pension er forsikringsselskabernes og de tværgående pensionskassers brancheorganisation. Organisationen har 134 medarbejdere og har kontorer i Hellerup.

BRANCHENYT
Læs også