Serier

Coronakrise kan skære en fjerdedel af klubbers værdi

Coronakrisen kan skrumpe Europas største fodboldklubbers værdi med omkring 25 procent, viser KPMG-studie.

Corona rammer verden

Europæisk fodbold er en milliardindustri, men coronapandemiens nedlukning af stort set alle ligaer har kostet klubberne mange penge.

Det kan også aflæses på klubbernes værdi i Europas ti største ligaer ifølge det internationale revisionsfirma KPMG, som hvert år vurderer de europæiske topklubbers værdi.

En sådan vurdering lavede KPMG også tidligere i år, før coronapandemien lagde Fodboldeuropa øde hen. Det får nu firmaet til slå fast, at tallene, som er regnet ud fra situationen først på året, skal nedjusteres markant.

- KPMG's forudsigelser peger på en devaluering på mellem 20 og 25 procent for værdien af topklubberne, når man sammenligner med vores senest publicerede tal fra januar 2020, siger KPMG's globale chef, Andrea Sartori, i en pressemeddelelse.

I de opdaterede beregninger er der taget højde for, hvor store tab klubberne har lidt under coronakrisen samt det forventelige fald i værdien af spillertruppen i de enkelte klubber.

Værst er det gået ud over Paris Saint-Germain, fordi den franske sæson blev afsluttet før tid grundet coronapandemien.

Ifølge KPMG vil værdien af spillertruppen falde med godt 25 procent, mens topklubber i andre lande slipper lidt billigere, fordi sæsonerne er kommet i gang igen, og spillerne kan vise sig frem.

Derudover afhænger den økonomiske afsmitning på klubbernes værdi også af, hvor afhængig den enkelte klub er af køb og salg af spillere, hvordan likviditeten har det, størrelsen på gæld samt flere andre parametre.

Var den spanske sæson ikke blevet genoptaget, stod FC Barcelona til at kunne have noteret den største devaluering i spillerværdi. Den kunne være faldet med 28,9 procent til 6,7 milliarder kroner.

Real Madrid er stadig Europas mest værdifulde fodboldklub foran Manchester United og FC Barcelona ifølge KPMG.

BRANCHENYT
Læs også