Erhverv

Disney i strid modvind frem mod genåbning af forlystelsesparker

Disney-koncernen har allerede tabt milliarder på coronakrisens nedlukning af verdens største økonomier. Nu presser de ansatte på for at holde forlystelsesparkerne ude af drift.

Det er stadig ikke sikkert at åbne porterne for gæster, mener flere tusinde, der appellerer til politikere om at holde Disneylandene lukket.

Disney får massiv kritik fra egne rækker frem mod genåbningen af selskabets forlystelsesparker.

Det er for tidligt og for risikabelt i skyggen af den fortsatte udbredelse af Covid-19 i USA, lyder kritikken, som nyhedsbureauet Reuters gengiver.

Over 7000 har fysisk skrevet under på, at åbningen af Disney World i Florida skal udskydes og ikke genåbne 11. juli som planlagt.

Også fagforeninger i Disneyland i Californien, som planlægger at genåbne 17. juli, har sendt breve til statens guvernør, hvor de giver udtryk for, at de ikke anser det som sikkert.

I alt har 49.500 underskrevet en online underskriftindsamling, hvor de opfordrer Disney til at udskyde åbningen.

Og ønsket kommer inde fra virksomheden. Det er en af de ansatte i Disneylandet, Katie Belisle, der har stået for underskriftindsamlingen i Florida, som er sendt til borgmestre i Orlando og Orange County.

»Virussen er ikke væk, desværre er den kun blevet værre i denne stat,« står der i underskriftindsamlingen.

»Holder vi forlystelsesparkerne lukkede, indtil tallene igen falder støt, ville det hjælpe vores gæster, de ansatte og deres familier med at føle sig sikre.«

Disneys forlystelsesparker har været lukket siden januar, og selskabet har selv estimeret, at nedlukningen bare fra januar til marts har kostet over 1 mia. dollar.

En opgørelse fra Financial Times over de 25 amerikanske, børsnoterede selskaber, som har set det største fald i deres markedsværdi under krisen, placerer Disney på en 17. plads.

»Vores ansatte og gæsters sikkerhed står allerøverst i vores planlægning og vi er i aktiv dialog med fagforeningerne omkring de omfangsrige sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger og vi følger retningslinjer fra sundhedsmyndighedernes, som vi planlægger at implementerer frem mod vores gradvise genåbning,« lyder det i en officiel meddelelse fra Disney.

Disneyland i Shanghai er allerede genåbnet, mens Disneyland Paris planlægger at slå dørene op igen 15. juli.

Som en del af sikkerhedsforanstaltningerne skal alle gæster booke tid på forhånd, og der vil blive lukket færre ind. Alle både gæster og ansatte have masker på, når de er i forlystelsesparken, ligesom alle får målt deres temperatur.

Parkerne aflyser også parader og fyrværkerishows og andre aktiviteter i parken, som normalt skaber store forsamlinger.

BRANCHENYT
Læs også