Serier

Lego-pengetank købte sig ind i fjor: Flyfirma har fået millionhjælp

TP Aerospace måtte i 2019 se indtjeningen dykke. Coronakrisen i flybranchen vil også ramme selskabet, der har fået millioner i ny kapital og finansiering.

Corona rammer verden
TP Aerospace sælger reservedele, især bremser og hjul, til flyselskaber i det meste af verden og tilbyder samtidig vedligeholdelse af flyselskabernes flåde. AP Photo/Gero Breloer

Det danske makkerpar Peter Lyager og Thomas Ibsø har gennem en årrække gjort reservedele til fly til en yderst god forretning.

Så god, at de først solgte dele af deres virksomhed TP Aerospace til kapitalfonden Catacap for 500 mio. kr. i 2017, og i fjor var det så Lego-pengetanken Kirk Kapitals tur til at købe sig ind i TP Aerospace.

For et »mindre trecifret millionbeløb« fik Kirk Johansen-familien en ejerandel på 26 pct. af flysuccesen.

Men omkring et år efter Kirk Kapitals entré i TP Aerospace har pengetanken og de andre medejere måtte i lommerne for at hjælpe flyvirksomheden.

I april blev der skudt omkring 80 mio. kr. i frisk kapital ind i TP Aerospace og stillet over 50 mio. kr. til rådighed i nye kreditfaciliteter. Det fremgår af et nyt regnskab fra TP Aerospace.

»Covid-19 forventes at have en negativ effekt på koncernens omsætning og driftsresultat sammenlignet med sidste år. Årsagen til dette er den globale tilbagegang i luftfartsindustrien generelt og i antallet af fly i drift,« står der i regnskabet.

TP Aerospaces overskud dykkede fra omkring 66 mio. kr. i 2018 til 14,6 mio. kr. i 2019. Driftsresultatet var også lavere, mens omsætningen til gengæld steg til knap 800 mio. kr.

Virksomheden sælger reservedele, især bremser og hjul, til flyselskaber i det meste af verden og tilbyder samtidig vedligeholdelse af flyselskabernes flåde.

Sidstnævnte forretningsben er der, hvor TP Aerospace regner med at vokse mest i de kommende år.

TP Aerospace blev stiftet i 2008 af Thomas Ibsø og Peter Lyager og har i dag kontorer en lang række steder i verden. Hovedkontoret er dog stadig beliggende i Hvidovre.

Flykoncernen beskæftigede 284 ansatte i slutningen af 2019.

BRANCHENYT
Læs også