Serier

Københavns Lufthavne venter dundrende millionunderskud

Selskabet bag lufthavnen i Kastrup er nu kommet med et bud på, hvad coronakrisen kommer til at koste.

Corona rammer verden
(Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)

Coronakrisen vil resultere i et trecifret millionunderskud for Københavns Lufthavne, der bl.a. står bag lufthavnen i Kastrup. Selskabet venter, at det vil løbe ind et underskud på mellem 450 mio. kr. og 750 mio. kr. efter skat i år.

Det oplyser Københavns Lufthavne i en meddelelse til fondsbørsen.

Det er første gang siden coronakrisen, at Københavns Lufthavne kommer med sit bud på, hvor hårdt selskabet vil blive ramt.

»Covid-19-pandemiens rejserestriktioner og grænsenedlukninger har ramt luftfarten hårdt. Det gælder også for Københavns Lufthavne, hvor passagertrafikken har været reduceret til niveauer, der ikke er set lavere siden Anden Verdenskrig. Det påvirker CPH’s finansielle forventninger for 2020 negativt, og lufthavnen forventer nu at realisere et samlet underskud for året,« oplyser selskabet.

I det ventede underskud på mellem 450 og 750 mio. kr. er der taget højde for effekten fra de hjælpepakker, som staten har spændt ud under samfundet. Uden hjælpepakkerne ville Københavns Lufthavne have været ramt af et underskud i intervallet 700 mio. kr. til 1 mia. kr., oplyser selskabet.

Ca. 2.200 medarbejdere er i øjeblikket hjemsendt som en del af den lønkompensationsordning, der blev indført, efter at coronavirussen kom til Danmark og førte til nedlukningen af samfundet.

»Kompensationen har dog langt fra været nok til at dække de omkostninger, der er forbundet med at holde lufthavnen i drift,« oplyser lufthavnsselskabet, som »fortsat vil have fokus på at tilpasse omkostningerne«.

Der er stadig knyttet stor usikkerhed til forventningerne, lyder det fra Københavns Lufthavne.

»Luftfarten står i en meget alvorlig situation. Selv om der på det seneste er kommet positive udmeldinger om mere lempelige rejserestriktioner, så vil det forventeligt tage lang tid, før den kommercielle passagertrafik vil komme tilbage til niveauet før Covid-19. Det afspejler sig tydeligt i vores finansielle forventninger til i år,« udtaler Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne, i forbindelse med fondsbørsmeddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også