Serier

Coronakrisen halverede H&M's salg i andet kvartal: Ser bedring i juni

Corona rammer verden
H&M sluttede kvartalet med et underskud efter skat på 4,99 mia. svenske kr. Foto: Imaginechina via AP

Coronapandemien og lukkede butikker ramte svenske H&M hårdt i marts, april og maj, hvor tøjkoncernen fik halveret sin omsætning og endte med et samlet underskud.

De tre måneder dækker over H&M's forskudte andet kvartal, og i den periode faldt det samlede salg med 50 pct. til 28,66 mia. svenske kr., oplyser selskabet i sit regnskab fredag morgen.

I perioden måtte den svenske butiksgigant lukke en lang række butikker midlertidigt globalt, og i april var omkring 80 pct. af alle H&M's butikker på verdensplan midlertidigt lukkede.

Onlinehandlen oplevede dog en markant fremgang i kvartalet, men det var ikke nok til at opveje det faldende butikssalg. I perioden voksede online-omsætningen med 36 pct. målt i svenske kr. og 32 pct. målt i lokal valuta.

H&M sluttede kvartalet med et underskud efter skat på 4,99 mia. svenske kr.

I løbet af juni har H&M kunnet glæde sig over en mere positiv udvikling, selv om salget fortsat er et godt stykke under sidste års niveau.

I perioden fra 1. til 24. juni i år faldt omsætningen med 25 pct. målt i lokal valuta, når der sammenlignes med de samme datoer i 2019.

Koncernen har også gradvist kunnet åbne en lang række af selskabets butikker igen. På nuværende tidspunkt er kun 350 butikker - svarende til 7 pct. af det samlede antal - fortsat lukkede.

- Jeg er fuld af beundring over vores medarbejderes engagement, gåpåmod og vedholdenhed under denne meget udfordrende tid. I takt med at vi har åbnet vores butikker, er genopretningen af salget begyndt hurtigere end vi havde forventet, siger Helena Helmersson, der er administrerende direktør for H&M.

BRANCHENYT
Læs også