Erhverv

Amazon på indkøb: Bruger milliarder på udvikling af selvkørende biler

For et milliardbeløb går internetgiganten nu endnu mere ind på markedet for selvkørende transportmidler

Foto: AP/Mark Lennihan

Giganten Amazon køber iværksættervirksomheden Zoox, der producerer selvkørende transportmidler

Handlen har en værdi af over 1,2 mia. dollars svarende til omkring 8 mia. kr. Det skriver Financial Times.

Zoox har over 1000 ansatte, som udvikler køretøjer, der kan køre uden fører. Blandt andet et transportmiddel der angiveligt uden både styretøj og synlig for- og bagende kan køre i alle retninger.

»Zoox arbejder på både at forestille sig, opfinde og designe verdensklasse selvkørende oplevelser,« siger Amazon-chef Jeff Wilke ifølge The Verge.

»Ligesom Amazon er Zoox passioneret omkring innovation og omkring sine kunder, og vi er begejstrede for at hjælpe det talentfulde Zoox-team til at bringe deres vision til virkelighed i de kommende år.«

Selvom Amazon ikke selv bekræfter købesummen er observatører ikke i tvivl om, at der er tale om den største investering inden for den selvkørende teknologi, som virksomheden har gjort.

Det er dog ikke første gang, at Amazon investerer i virksomheder, der udvikler selvkørende transportmidler. Sidste år købte internethandelgiganten sig ind i Aurora Innoivation og i iværksættervirksomheden Rivian.

Flere medier som The Verge spekulerer i, at Amazon vil bruge de selvkørende transportmidler som del af sin forretning med at levere pakker

Amazon har allerede også både robot og drone-levering af pakker som et af sine udviklingsprojekter.

Zoox har blandt andet testet sin selvkørende teknologi i ombyggede Toyota-biler i San Francisco og Las Vegas. Men coronavirussen har sat en stopper for testningen og selskabet har også været nødt til at fyre den del ansatte.

Amazons største opkøb til dato var dagligvarekæden Whole Foods, som Amazon sikrede sig for 13,7 mia. dollar i 2017

BRANCHENYT
Læs også