Erhverv

70-årig bryggeriformand gør klar til afgang: »Jeg hører ikke til dem, der sidder og holder fast i bordkanten«

Royal Unibrews formand jagter en ny topchef samtidig med, at han ved, at formandsstafetten også snart skal gives videre.

Walther Thygesen, der bl.a. har arbejdet i Apple og HP, er i gang med at finde en afløser til topposten i Royal Unibrew.  Foto: Nils Meilvang

Royal Unibrew står over for et ledelsesskifte på flere niveauer. Mens processen med at finde en ny topchef er i gang, så forbereder formanden Walther Thygesen sig også så småt på at finde en erstatning for sig selv.

»Man kan bare kigge på min dåbsattest. Jeg er ikke tilhænger af, at folk skal blive i uendeligt mange år, så det er helt oplagt. Hvornår det er, ved jeg ikke. Men jeg hører ikke til dem, der sidder og holder fast i bordkanten,« siger han.

Den 70-årige formand har været i bestyrelsen i det succesfulde bryggeri siden 2010 og siddet for borenden siden 2018. I den tiårige periode er Royal Unibrews aktiekurs tidoblet.

»Det ville være naturligt med et generationsskifte. De næste 5-10 år er det i hvert fald ikke mig, der skal være der,« siger Walther Thygesen.

For nuværende har han imidlertid en opgave, der ikke må fejle: Han skal finde en egnet topchef til bryggeriet, som skal afløse Hans Savonije.

Blå Bog: Walther Thygesen
  • 2007-2014: Adm. direktør, Thrane & Thrane
  • 2004-2007: Underdirektør med ansvar for salg og services i EMEA, Hewlett Packard
  • 1996-2004: Underdirektør med ansvar for Nordeuropa, Compaq
  • 1994-1996: Underdirektør med ansvar for salg og services EMEA, Apple Inc
  • 1992-1994: Underdirektør for computer business EMEA, Apple Inc
  • 1987-1992: Landedirektør for Danmark, Apple Inc
  • 1982-1987: Diverse stillinger, Hewlett Packard i Europa

»Den nye topchef skal kunne lave vækst på toplinjen og være meget fokuseret på profitabel vækst. Og så er jeg lidt ligeglad med, om den kommer indefra eller udefra,« siger han med henvisning til organisk vækst eller vækst via opkøb.

Royal Unibrew udvidede direktionen i januar, hvor tidligere finansdirektør i FLSmidth Lars Vestergaard rykkede ind og overtog finansdirektørposten fra Lars Jensen. Sidstnævnte rykkede i samme ombæring over i en stilling som driftsdirektør.

En god alder for en topchef er fra slutningen af 40’erne til slutningen af 50’erne.

Walther Thygesen, bestyrelsesformand, Royal Unibrew

Flere har spekuleret i, om manøvren skal klargøre ham til topjobbet.

Hvorfor ikke bare sætte Lars Jensen ind som topchef?

»Vi er i gang med en søgeproces, både af danske kandidater og udlændinge. Det er dejligt, at rigtig mange synes, det er en god virksomhed. Men Lars er en god mand, det er rigtigt,« siger Walther Thygesen.

Aftalen med Hans Savonije er, at han fortsætter som adm. direktør, indtil hans afløser er fundet og måske langt ind i 2021.

»Der er altid et tidspunkt, uanset hvor godt man har gjort det, hvor man skal skifte. Det gælder også i sportsverdenen. Skal vi for eksempel i gang med en større transformation, skal den, der er med til at lave dealen, være der.«

Så man skal som topchef have en alder, der betyder, at man kan følge eksempelvis et større opkøb til dørs?

»Der er ingen tvivl om, at en god alder for en topchef er fra slutningen af 40’erne til slutningen af 50’erne.«

BRANCHENYT
Læs også