Erhverv

USA: FAA ventes at påbegynde testflyvning af Boeing 737 Max

En talsmand fra Boeing fortæller Wall Street Journal, at Boeing "fortsat arbejder flittigt på sikkert at få [737] Max tilbage i drift." Foto: AP Photo/Ted S. Warren

De amerikanske luftfartsmyndigheder ventes at påbegynde testflyvninger af Boeings 737 Max-fly så tidligt som mandag.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Prøveflyvningerne, der ventes at strække msig over tre dage, er længe ventede for Boeing, hvis 737 Max-fly har været underlagt flyveforbud siden marts sidste år, hvor flytypen var involveret i to styrt, der i alt kostede 346 mennesker livet.

De amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, skriver i en e-mail til ansatte i den amerikanske kongres ifølge Wall Street Journal søndag, at prøveflyvningerne "vil inkludere en række flyvemanøvre og nødprocedurer for at hjælpe myndighederne med at vurdere," hvorvidt Boeings software- og hardwareændringer er i overensstemmelse med sikkerhedsstandarderne.

FAA fremhæver dog, at myndighedens ansatte endnu ikke har påbegyndt evalueringen. Foruden testflyvningerne er en række andre sikkerhedsundersøgelser, der kan tage adskillige måneder at gennemføre, og som blandt andet involverer inddragelse af uvildige eksperter og udenlandske myndigheder.

Efter mere end et år med forsinkelser og gnidninger mellem Boeings ledelse og senioransatte i FAA, baner e-mailen søndag vejen for 737 Max' tilbagevenden i luften.

En talsmand fra Boeing fortæller Wall Street Journal, at Boeing "fortsat arbejder flittigt på sikkert at få [737] Max tilbage i drift."

BRANCHENYT
Læs også