Erhverv

NKT vinder største ordre nogensinde: Aktien buldrer op

Kabelproducenten NKT har mandag morgen kunnet præsentere sin største ordre nogensinde.

Foto: Lærke Posselt
NKT

Det drejer sig om en ordre til en værdi af over 1 mia. euro - svarende til over 7,45 mia. kr. - til den tyske Südlink-korridor.

Det er en af tre kabelforbindelser, der skal transportere vedvarende energi fra de nordlige dele af Tyskland til de sydlige.

- Ordren til Südlink understreger NKTs position som en vigtig partner i den tyske omstilling til vedvarende energi og i at forbinde de nationale elnet, siger topchef Alexander Kara i en kommentar.

Ordren består af levering og installering af et højspændingskabel-system til jævnstrøm med en længde på cirka 750 kilometer.

Den kommer fra de to selskaber Tennet og TransnetBW.

Südlink-korridoren, der starter i det nordlige Tyskland, består af to kabelsystemer.

NKT skal levere kabler og tilbehør til to delprojekter, der udgør den en af de to systemer.

Derudover skal selskabet levere en specialdesignet løsning, så kablet kan krydse Elben-floden og føres gennem en saltmine.

- Vores energikabler sikrer nu, at strøm fra vind og vandkraft kan transporteres hele vejen fra Norge og Nordsøen til Sydtyskland via de to kabelforbindelser Nordlink og Südlink.

- Disse omfattende interconnectors udgør et stort markedspotentiale for NKT, og som en ledende udbyder af DC-højspændingsteknologi er vi godt positioneret til fremtidige projekter, der understøtter den grønne omstilling, lyder det fra den administrerende direktør.

Tilbage i maj annoncerede NKT en ordre på størstedelen af et kabelsystem til Südostlink-korridoren i det østlige Tyskland.

NKT venter at starte produktionen til mandagens ordre i starten af 2022 med endelig færdiggørelse i 2026.

Milliardordren har ikke konsekvenser for forventningerne til 2020, oplyses det.

Til gengæld har den givet medvind på aktiemarkedet. Oven på annonceringen stiger aktien 7 pct. til 149,50 kr.

Inden offentliggørelsen lå aktien med et kursfald på 0,5 pct.

BRANCHENYT
Læs også