Erhverv

ISS skærer ned i Danmark - 300 ansatte afskediges

Servicevirksomheden opsiger efter at have oplevet en nedgang i aktivitetsniveauet hos kunderne som følge af corona og kontrakttilpasning.

Arkivfoto: Miriam Dalsgaard Foto: Miriam Dalsgaard
ISS

Den danske servicegigant ISS meddeler, at den opsiger 300 ansatte her i landet. Det sker efter nedgang i aktiviteterne hos kunderne i dansk erhvervsliv under coronakrisen og tab af kontrakter.

Sådan skriver ISS Danmark mandag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det også, at selskabet som konsekvens af afskedigerlserne træder ud af den statslige hjælpepakke under coronakrisen med lønkompensation.

»Samfundet står over for nedsat aktivitet også de kommende måneder, og derfor er vi desværre nødt til at tilpasse vores bemanding til den nye virkelighed for at sikre en sund forretning og arbejdspladser også i fremtiden,« udtaler adm. direktør Christian Lindskov Alsø, ISS Danmark i meddelelsen.

ISS har ca. 7.500 ansatte i Danmark. I slutningen af marts, da coronakrisen satte ind, meddelte ISS Danmark, at en lang række medarbejdere blev sendt hjem på lønkompensation, mens 1500 medarbejdere da var sendt hjem enten på ferie eller dagpenge.

Det er langt fra kun i Danmark, at den ISS er ramt af coronakrisen. Den børsnoterede storkoncern med dansk hovedsæde meddelte i den forløbne uge, at den organiske vækst globalt samlet blev minus 12 pct. i april og maj.

Det blev samtidig meddelt, at koncernen vil restrukturere en række af de mest påvirkede lokale forretningsenheder for at gøre forretningen klar til genopretningen efter coronakrisen.

BRANCHENYT
Læs også