Serier

Flygigant vil komme gennem coronakrisen ved at fjerne 15.000 stillinger

Airbus fremlægger stor spareplan, der vil skære dybt i hele koncernen. 5.000 jobs i flyproduktionen forsvinder i både Frankrig og Tyskland.

Corona rammer verden
Airbus har flyproduktion i bl.a. Frankrig og Tyskland. Foto: AP/Carmen Jaspersen

Den europæiske flyproducent Airbus må igen skære ned som konsekvens af coronakrisen. Det betyder, at 15.000 job forsvinder.

Airbus har tirsdag aften offentliggjort en plan for, hvordan storkoncernen vil komme gennem coronakrisen. Den har ramt luftfarten og rejsebranchen hårdt i kraft af restriktioner, lukkede grænser og manglende rejselyst.

Det påvirker også flyproducenterne, der må skære ned, da luftfartsselskaberne reducerer aktiviteterne.

I planen fra Airbus indgår en kraftigt reduktion i organisationen og produktionen - samlet på 15.000 arbejdspladser.

Selskabet meddeler, at 5.000 stillinger forsvinder på dens anlæg i Frankrig, 5.100 i Tyskland, 1.700 i Storbritannien og 900 i Spanien. Dertil kommer yderligere 1.300 rundt om i verden, hvor Airbus har aktiviteter.

Nedskæringerne omfatter ud over Airbus også flere datterselskaber. Der kommer desuden en nedskæring på 900 stillinger hos det tyske selskab Premium Aerotec, som dog ikke indgår i den nye, globale spareplan.

»Airbus står over for den værste krise, som vores industri har oplevet,« udtaler koncernchef Guillaume Faury i en kommentar til den drastiske plan.

Han fastslår, at Airbus allerede før den nye plan har gennemført tiltag for at afbøde chokeffekten fra den globale coronapandemi. Men for at bringe koncernen sikkert videre, er det ifølge koncernchefen nødvendigt med nye og drastiske tiltag.

Læs også