Erhverv

Adidas-direktør går af efter anklager om racisme og diskrimination

Anklager om racistisk og diskriminerende kultur får Adidas-direktør til at opsige sin stilling.

HR-chefen Karen Parkin opsagde tirsdag sin stilling. Foto: PR/Adidas

HR-chefen i den tyske sportstøjskoncern Adidas har opsagt sin stilling, efter at hun og selskabet har været anklaget for racistisk og diskriminerende opførsel.

Det skriver The New York Times.

Karen Parkin opsagde tirsdag sin stilling, efter at flere sorte ansatte i Adidas har presset for at få den britiske HR-chef fyret for racistisk og diskriminerende opførsel.

- Hendes beslutning om at forlade selskabet afspejler det engagement og hendes tro på, at en ny HR-chef vil være bedst til at stå i spidsen for de ændringer, som Adidas har brug for lige nu, siger Igor Landau, der er formand for Adidas' tilsynsførende bestyrelse, ifølge The New York Times.

I et brev til Adidas' ansatte, som The New York Times er i besiddelse af, skriver Karen Parkin, at hun anerkender, at selskabets ansatte har mistet tilliden til hende.

I brevet anerkender HR-chefen, at hun ikke er den rigtige til at lede Adidas mod en ønsket ændring. Hun understreger samtidig, at hun altid har været "100 pct. imod racisme og diskrimination," og at hun har arbejdet for et retfærdigt arbejdsmiljø.

En række ansatte i Adidas har i flere uger demonstreret foran Adidas' nordamerikanske hovedkvarter i Portland, Oregon.

Medarbejderne anklager Adidas for at have skabt en kultur, der tillader racisme og diskrimination og manglende investering i sorte ansatte samt manglende respekt for sort kultur, alt imens selskabet har udnyttet selvsamme grupper til at sælge tøj og sko.

Læs også
Top job