Erhverv

Chr. Hansen åbner for salg af farvedivision

Chr. Hansen holder fast i forventningerne til året, viser nyt regnskab for tredje kvartal. Samtidig åbner koncernen op for et salg af sin farvedivision.

Arkivfoto: Chr. Hansen/PR

Ingredienskoncernen Chr. Hansen fastholder forventningerne til det skæve regnskabsår 2019/20, hvor selskabet forventer en organisk vækst på mellem 4 og 6 pct. og en driftsmargin før særlige poster på 29,5 pct.

Det viser det regnskab for tredje kvartal, som Chr. Hansen har offentliggjort torsdag morgen.

Samtidig åbner koncernen for et salg af sin farvedivision Natural Colors. Chr. Hansen skriver i regnskabet, at man nu vil overveje de strategiske muligheder for forretningsbenet – herunder et frasalg.

»Som led i vores strategiske gennemgang har bestyrelsen og direktionen vurderet selskabets portefølje. Da Natural Colors ikke deler de mikrobielle og fermenteringsteknologiske platforme, vil de strategiske muligheder for Natural Colors bliver undersøgt inklusiv et potentielt salg,« siger adm. direktør Mauricio Graber i regnskabet.

Netop farvedivisionen skuffede i tredje kvartal. Omsætningen i forretningsgrenen, der producerer naturlige farvestoffer til fødevareindustrien, skrumpede fra knap 59 mio. euro sidste år til 57,7 mio. euro i år.

Det står i modsætning til resten af Chr. Hansen-koncernen, der leverer et regnskab, der på de fleste punkter hælder til den positive side.

Omsætningen voksede i tredje kvartal til knap 314 mio. euro mod 302 i samme periode sidste år, mens resultatet af den primære drift før særlige poster lander på 96,5 mio. euro mod knap 92 mio. euro året før.

Den organiske vækst i kvartalet, der inkluderer marts, april og maj, lander på 7 pct.

Læs også
Top job